• Αναζήτηση
 • Ελεύθερος και δεύτερος από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς

  Δεν αναστέλλει το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών την παροχή ασύλου στον δεύτερο Τούρκο αξιωματικό, όπως ζητούσε το

  Δεν αναστέλλει το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών την παροχή ασύλου στον δεύτερο Τούρκο αξιωματικό, όπως ζητούσε το Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής που προσέφυγε κατά της σχετικής απόφασης της δευτεροβάθμιας επιτροπής ασύλου. Παρόλα αυτά, μέχρις ότου η Δικαιοσύνη αποφανθεί επί της ουσίας της υπόθεσης, το δικαστήριο αποφάσισε να του επιβάλει σειρά περιοριστικών όρων για λόγους ασφαλείας.

  Συγκεκριμένα, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης ακύρωσης, δεν θα του χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, ο τόπος διαμονής του θα είναι συγκεκριμένος σε μη δημοσιοποιούμενη διεύθυνση ενώ υποχρεούται να εμφανίζεται καθημερινά στο ΑΤ διαμονής του.

  Επισημαίνεται ωστόσο πως η διοίκηση οφείλει να λάβει κάθε αναγκαίο και πρόσφορο μέτρο με σκοπό την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία του Τούρκου με την προϋπόθεση ότι τα μέτρα δεν θα ισοδυναμούν με κατά ουσία κράτηση αυτού.

  Επιπλέον, σε περίπτωση μη τήρησης των όρων το δικαστήριο δύναται ανά πάσα στιγμή κατόπιν υποβολής σχετικής αιτήσεως να ανακαλέσει την παρούσα απόφαση.

  Η κύρια απόφαση του ΣΤ΄  Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών αναμένεται τις προσεχείς ημέρες.

  Στη σημερινή συνεδρίαση, η οποία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, προήδρευε η πρόεδρος Εφετών Μαρία Γκότση.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk