• Αναζήτηση
 • Ποινική δίωξη κατά 21 εμπλεκομένων στην παράνομη διακίνηση ογκολογικών φαρμάκων

  Ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατά 21 ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης πανάκριβων αντικαρκινικών φαρμάκων και άλλων σκευασμάτων, τα οποία διατίθενται αποκλειστικά στα δημόσια νοσοκομεία.

  Ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατά 21 ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης πανάκριβων αντικαρκινικών φαρμάκων και άλλων σκευασμάτων, τα οποία διατίθενται αποκλειστικά στα δημόσια νοσοκομεία. 
  Στους 21, συγκαταλέγονται γιατροί, νοσηλευτές και ιδιώτες φαρμακοποιοί, οι οποίοι και μεταπωλούσαν τα φάρμακα σε συνεργαζόμενα φαρμακεία ή  τα προωθούσαν σε χώρες εκτός Ελλάδος. Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από την  Οικονομική Αστυνομία.
  Η δίωξη, που έχει ασκηθεί, αφορά τα εξής αδικήματα:
   – Συγκρότηση, ένταξη  και διεύθυνση εγκληματικής  οργάνωσης, με σκοπό τη διάπραξη  περισσοτέρων κακουργημάτων απάτης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών με την επιβαρυντική περίσταση της επιδίωξης οικονομικού οφέλους των μελών της.

  – Απάτη από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση με περιουσιακό όφελος και αντίστοιχη προξενηθείσα ζημία του Δημοσίου, που υπερβαίνει συνολικά τα 150.000 ευρώ.

  – Διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

  – Υπεξαίρεση στην υπηρεσία από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση άνω των 150.000 ευρώ, με αντίστοιχη προξενηθείσα ζημία σε βάρος Ν.Π Δ Δ.

  – Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση από υπαιτίους που δρουν κατ΄ επάγγελμα  στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

  – Ψευδής ιατρική πιστοποίηση με χρήση αυτής κατ΄ εξακολούθηση.

  Κοινωνία