• Αναζήτηση
 • Βανδαλισμοί από νεοναζί σε σχολείο στη Καλλιθέα που ήταν φυλακή του Μπελογιάννη

  Όχι και τόσο ξαφνικά οι επιθέσεις από ομάδες νεοναζί έχουν αρχίσει να αυξάνονται. Ανήμερα της Πρωτομαγιάς άγνωστοι βανδάλισαν σχολείο στην Καλλιθέα, το οποίο υπήρξε η φυλακή του αγωνιστή της Αριστεράς, Νίκου Μπελογιάννη.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Όχι και τόσο ξαφνικά οι επιθέσεις από ομάδες νεοναζί έχουν αρχίσει να αυξάνονται. Ανήμερα της Πρωτομαγιάς άγνωστοι βανδάλισαν σχολείο στην Καλλιθέα, το οποίο υπήρξε η φυλακή του αγωνιστή της Αριστεράς, Νίκου Μπελογιάννη. Οι τοίχοι γέμισαν συνθήματα και ναζιστικά εμβλήματα ενώ κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι άλλα τρία σχολεία έχουν δεχθεί παρόμοιους βανδαλισμούς.

  Η ΕΛΜΕ Καλλιθέας αναφέρει: «Την παρέλαση της 25ης Μαρτίου ομάδα φασιστών επιτέθηκε και χτύπησε αντιφασίστες/τριες που μοίραζαν αντιφασιστικό υλικό κοντά στην πλατεία Κύπρου.

  Ως γνωστόν στο σχολικό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου, στον ίδιο χώρο, ήταν φυλακές όπου ανάμεσα σε πολλούς είχε φυλακιστεί και ο Νίκος Μπελογιάννης πριν από την εκτέλεσή του».

  Το τελευταίο διάστημα οι ακροδεξιές επιθέσεις έχουν επανεμφανιστεί, έπειτα από ένα διάστημα σχετικής αφάνειας όσο η δίκη της Χρυσής Αυγής είχε παγώσει τουλάχιστον τις επίσημες «δράσεις».

  Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ

  Κοινωνία