• Αναζήτηση
 • Πέντε μήνες φυλάκιση και πρόστιμο στον Τούρκο που πέρασε τα σύνορα

  Με ποινή φυλάκισης πέντε μηνών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ τιμωρήθηκε ο 38χρονος Τούρκος που συνελήφθη με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Με ποινή φυλάκισης πέντε μηνών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ τιμωρήθηκε ο 38χρονος Τούρκος που συνελήφθη με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα.

  Ο Τούρκος άσκησε έφεση και θα παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι να απελαθεί.

  Υπενθυμίζεται ότι ο συλληφθείς εκτελούσε χωματουργικές εργασίες στο τελωνείο στις Καστανιές και φέρεται να πέρασε σε ελληνικό έδαφος.

  Προηγήθηκαν σήματα από το ελληνικό φυλάκιο στα οποία δεν υπάκουσε και αφού εισήλθε περίπου 10 μέτρα σε ελληνικό έδαφος, Έλληνες στρατιώτες τον συνέλαβαν.

  Ο Τούρκος υποστήριξε ότι βρισκόταν στο σημείο, κοντά στο φυλάκιο και εκτελούσε εργασίες για τοποθέτηση αγωγών ύδρευσης ενώ αποδίδει το πέρασμα της οριογραμμής των συνόρων σε δικό του λάθος, καθώς, όπως είπε, βρέθηκε για πρώτη φορά εκεί και δεν γνώριζε το χώρο.

  Ισχυρίστηκε δε, ότι δεν άκουσε και δεν κατάλαβε τις επισημάνσεις που του έγιναν από τους Έλληνες στρατιωτικούς επειδή ήταν πάνω στο όχημά του.

  Αφού μπήκε και βγήκε μέσα στα ελληνικά σύνορα τρεις φορές, συνελήφθη με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα.

  Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ ο Τούρκος είναι ο Μουσά Αλερίκ (38 ετών), υπάλληλος του Δήμου Αδριανούπολης ο οποίος βρισκόταν στην συνοριογραμμή για εργασίας με το μηχάνημα.

  Το περιστατικό

  Σύμφωνα με το thrakinews κανένα περιθώριο αντίδρασης δεν άφησαν οι Έλληνες φρουροί των συνόρων στις Καστανιές, όταν περίπου στις 16:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, είδαν σε απόσταση αναπνοής από το Ελληνικό Φυλάκιο 1, ένα JCB το οποίο χειρίζονταν Τούρκος.

  Άμεσα οι στρατιώτες και τα στελέχη που βρίσκονταν στο φυλάκιο κινητοποιήθηκαν και δεν επέτρεψαν το μηχάνημα να βγει από το Ελληνικό έδαφος. Στην αρχή υπήρχαν διαπραγματεύσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην όριο γραμμή βρέθηκε και διερμηνέας από την πλευρά της Τουρκίας.

  Τελικά ο χειριστής του μηχανήματος και το μηχάνημα οδηγήθηκαν στο τελωνείο Καστανεών.

  Στην αρχή υπήρχε η υπόνοια ότι χειριστής του μηχανήματος ήταν Τούρκος στρατιωτικός, καθώς ίδια μηχανήματα χρησιμοποιεί και ο τουρκικός στρατός.

  Αργότερα όμως και αφού ο χειριστής εξετάστηκε από την Ελληνική Αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι είχε μαζί του πολιτική ταυτότητα και ισχυρίστηκε ότι έκανε εργασίες στην περιοχή των συνόρων κι ότι από λάθος πέρασε στην ελληνική πλευρά.

  Το αν είναι πολίτης ή στρατιωτικός αναμένεται να διευκρινιστεί κατά τη δικαστική διαδικασία που θα ακολουθηθεί σύντομα.

  Πάντως ο συλληφθείς το βράδυ της Τετάρτης μεταφέρθηκε από τις Καστανιές στην Ορεστιάδα.

  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk