• Αναζήτηση
 • Η ΓΓ Ενημέρωσης & Επικοινωνίας δίπλα στους λειτουργούς της δημοσιογραφίας.

  «Σύμφωνα με στοιχεία της UNESCO, τη χρονιά που πέρασε 79 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν ή δολοφονήθηκαν λόγω του επαγγέλματός τους

  ΤοΒΗΜΑ Team
  «Σύμφωνα με στοιχεία της UNESCO, τη χρονιά που πέρασε 79 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν ή δολοφονήθηκαν λόγω του επαγγέλματός τους. Ακόμη 22 σκοτώθηκαν ή δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2018 (στοιχεία CPJ – Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων).

  Εκτός από τους δεκάδες θανάτους δημοσιογράφων, η δημοσιογραφία απειλείται καθημερινά από κακές πρακτικές που παραμένουν ίδιες στη διαδρομή της ιστορίας: Λογοκρισία, από πολιτικούς ή και οικονομικούς αυτουργούς, κίτρινο τύπο, fake news, επιθέσεις κατά της προσωπικής ελευθερίας και της επιβίωσης των λειτουργών της» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου.

  «Στη χώρα μας, η οικονομική κρίση ενίσχυσε το πλαίσιο για τον παροπλισμό και αφοπλισμό των επαγγελματιών δημοσιογράφων, ιδιαίτερα των νέων, με την ανεργία να φθάνει σε ποσοστά διπλάσια του εθνικού μέσου όρου, με κακοπληρωμένη και ανασφάλιστη εργασία, με καταπάτηση των ασφαλιστικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων», τονίζεται στην ανακοίνωση.
  «Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στέκεται δίπλα στους λειτουργούς της δημοσιογραφίας. Σύντομα θα υπογραφούν και πάλι συλλογικές συμβάσεις, Ο ΕΔΟΕΑΠ συμπεριλαμβάνει πλέον και τους δημοσιογράφους του διαδικτύου, ο διάλογος για την ενίσχυση του Τύπου έχει ανοίξει, ενώ οι πολυαναμενόμενες τηλεοπτικές άδειες που έχουν πάρει πια το δρόμο τους θα προσφέρουν ένα καθεστώς ασφάλειας στους δημοσιογράφους που εργάζονται στα ιδιωτικά κανάλια», σημειώνεται ακόμα.
  Media
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk