• Αναζήτηση
 • Ποινές σε Λιακουνάκο και άλλους 16 για την υπόθεση του συστήματος Sonak

  Ενόχους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και τους 17 κατηγορούμενους, με βασικό πρωταγωνιστή τον Θωμά Λιακουνάκο, για την υπόθεση προμήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στον στρατό ξηράς.

  Ενόχους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και τους 17 κατηγορούμενους, με βασικούς πρωταγωνιστές τον Θωμά Λιακουνάκο και πρώην στελέχη του ΥΠΕΘΑ, για την υπόθεση προμήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στον στρατό ξηράς.

  To δικαστήριο επέβαλε τις εξής ποινές:

  – Kάθειρξη 16 ετών με αναστολή στους Θωμά Λιακουνάκο και Ηλία Αρκουμανέα, πρώην ιδιοκτήτη και υψηλόβαθμο στέλεχος της Sonak, αντιστοίχως.

  – Κάθειρξη 16 ετών με αναστολή, στους πρώην γενικούς γραμματείς Εξοπλισμών Γιώργο Κολλίρη και Ευάγγελο Βασιλάκο.

  – Κάθειρξη 10 ετών με αναστολή, σε όλους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, ήτοι στους : Κάντα (πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή Εξοπλισμών), Αρβανιτάκη, Βλάχο, Χατζηνάκη, Πετρόπουλο, Αντωνακόπουλο, Δελατόλλα, Κουλούρα, Λεονταρίτη, Ηρακλείδη, Ντούμα, Κλάρα, Πατσιαούρα.

  Τα ισόβια «έσπασαν», καθώς το δικαστήριο αναγνώρισε στους κατηγορουμένους (κατά περίπτωση) δύο ελαφρυντικά, αυτά του πρότερου εντίμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης. Ειδικά στον Θωμά Λιακουνάκο, αυτό της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης.

  Το δικαστήριο επιδίκασε στο Δημόσιο υλική ζημία της τάξης των 48.408.000 ευρώ καθώς και ηθική βλάβη στους Λιακουνάκο, Αρκουμανέα, Κολλίρη και Βασιλάκο, ποσού 100.000 ευρώ σε έναν έκαστο. Ομοίως, 50.000 ευρώ για τους υπόλοιπους .

  Επέβαλε επίσης σε όλους ανεξαιρέτως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση, η οποία ήταν απαλλακτική για όλους.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk