• Αναζήτηση
 • ΠΟΑΣΥ προς Α.Τσίπρα: Δώστε απαντήσεις στις αγωνίες μας

  «Καλούμε τον Πρωθυπουργό της χώρας, λαμβάνοντας υπόψη τα εκρηκτικά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί, λόγω των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών τόσο στο Βόρειο Αιγαίο όσο και στον Έιβρο ξανά,

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Καλούμε τον Πρωθυπουργό της χώρας, λαμβάνοντας υπόψη τα εκρηκτικά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί, λόγω των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών τόσο στο Βόρειο Αιγαίο όσο και στον Έιβρο ξανά, να αφουγκραστεί αυτά και να δώσει πειστικές απαντήσεις στις αγωνίες των συναδέλφων που υπηρετούν στις εσχατιές της ελληνικής επικράτειας, αλλά και των κοινωνιών που ασφυκτιούν ακόμα, εξαιτίας πολλών αιτίων, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.» Αυτό επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων για το προσφυγικό με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Λέσβο.

  Όπως αναφέρει η ΠΟΑΣΥ: «Βασική προϋπόθεση οποιασδήποτε οικονομικής άνθησης και κοινωνικής ευημερίας αποτελεί η ορθή λειτουργία των υπηρεσιών ασφαλείας στη συγκεκριμένη περιοχή, ώστε το αίσθημα ασφαλείας να είναι αισθητό από όλους. Η παράμετρος αυτή, που σκοπίμως έμενε «κάτω από το χαλί», όλα τα προηγούμενα χρόνια, αρχίζει να απασχολεί το δημόσιο διάλογο, αλλά και πάλι αποσπασματικά και χάριν σκοπιμοτήτων.»

  Τονίζει ακόμη ότι: «Ουδείς επιτρέπεται πλέον να παραβλέπει το γεγονός ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει δυσανάλογα επιβαρυνθεί από τη διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού σε σχέση με άλλες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα προ πολλού να έχουν οι συνάδελφοί μας υπερβεί τα όρια αντοχών τους, ιδίως όσοι απασχολούνται στα κέντρα κράτησης και τις δομές πρώτης υποδοχής.»

  Επιπλέον σημειώνει: «Αν οι προτάσεις και τα σχέδια – περί ανάπτυξης – της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνουν μέτρα ενίσχυσης των αστυνομικών δομών και όλων των άλλων κρατικών υπηρεσιών του ενιαίου συστήματος ασφαλείας της χώρας, τότε οι επιπτώσεις της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης θα συνεχίσουν να αφήνουν τα «ματωμένα αποτυπώματά» τους παντού, υπονομεύοντας τις όποιες προσπάθειες για επιστροφή της χώρας στην «κανονικότητα». Ασφάλεια και κοινωνική ευημερία είναι έννοιες αλληλένδετες, ας το αντιληφθεί και η κυβέρνηση».

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk