• Αναζήτηση
 • Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής: Για έναν κόσμο χωρίς πείνα και φτώχεια

  Για έναν καλύτερο κόσμο, χωρίς πείνα και φτώχεια, θα διαγωνιστούν μαθητές από όλον τον κόσμο στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.OTM 2018 (World Robot Olympiad), που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Ταϊλάνδη, με θέμα «Food Matters».

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Για έναν καλύτερο κόσμο, χωρίς πείνα και φτώχεια, θα διαγωνιστούν μαθητές από όλον τον κόσμο στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.OTM 2018 (World Robot Olympiad), που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Ταϊλάνδη, με θέμα  «Food Matters».
  Στην Ελλάδα, τον διαγωνισμό για την ανάδειξη των μαθητών της ελληνικής αποστολής, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα, διοργανώνει ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE.
  Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και οι μαθητές από όλη την Ελλάδα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 15 Ιουνίου 2018, στην ιστοσελίδα του WRO Hellas (www.wrohellas.gr). Η χώρα μας μετρά μέχρι σήμερα δύο ολυμπιακές διακρίσεις στην World Robot Olympiad.
  Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, καλούνται να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν ρομποτικές κατασκευές σχετικές με την καλλιέργεια, τη διανομή και την κατανάλωση της τροφής.
  Με οδηγό τον Στόχο των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, «Zero Hunger», τα παιδιά θα πρέπει να σκεφτούν νέους καινοτόμους τρόπους που θα βελτιώσουν τη διατροφική αλυσίδα και θα συμβάλουν στην εξάλειψη της πείνας και της φτώχειας στον πλανήτη. Ο τελικός του ελληνικού διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου, αφού ολοκληρωθούν οι περιφερειακοί διαγωνισμοί σε όλη τη χώρα.
  Η COSMOTE, για ακόμη μία χρονιά, στηρίζει την Εκπαιδευτική Ρομποτική, στο πλαίσιο των δράσεων βιώσιμης ανάπτυξης που υλοποιεί, επενδύοντας στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και την εκπαίδευση των νέων, με όραμα να συμβάλει σε έναν κόσμο καλύτερο για όλους.
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk