ΕΣΡ: Οι προσωρινοί δικαιούχοι των τηλεοπτικών αδειών

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κατά την σημερινή (2/5/2018) συνεδρίασή του ανακήρυξε τους προσωρινούς δικαιούχους για την χορήγηση αδειών παρόχων ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κατά την σημερινή (2/5/2018) συνεδρίασή του ανακήρυξε τους προσωρινούς δικαιούχους για την χορήγηση αδειών παρόχων ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας.

Ομοφώνως εκρίθη ότι πληρούν τις προϋποθέσεις του Συντάγματος, των νόμων και της προκήρυξης οι αιτήσεις (κατά την σειρά με την οποία κατετέθησαν) των:

Ειδήσεις ντοτ κομ. Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία παροχής Πληροφοριών Ενημέρωσης (ΣΚΑΙ)

Νέα Τηλεόραση Α.Ε. (StarChannel)

ALPHA Δορυφορική τηλεόραση Α.Ε. (Alpha)

Antenna TV Α.Ε. (Ant1)

Ραδιοτηλεοπτική A.E. (“E” TV)

Ομοφώνως, επίσης, εκρίθη ότι δεν πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση της εταιρείας «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.»

Ν. Παππάς: Η Πολιτεία ρυθμίζει. Η αεροπειρατεία πηγαίνει προς το τέλος

«Το ΕΣΡ έκανε ένα μεγάλο βήμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών» αναφέρει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, με αφορμή την ανακήρυξη των πέντε προσωρινών δικαιούχων για τη χορήγηση αδειών παρόχων ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας από το ΕΣΡ. Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ προσθέτει ότι «κανείς πλέον δεν ισχυρίζεται ότι οι άδειες πρέπει να είναι άπειρες.

Κανείς πλέον δεν ισχυρίζεται ότι δεν πρέπει να υπάρχει τίμημα.

Η Πολιτεία ρυθμίζει.

Η αεροπειρατεία πηγαίνει προς το τέλος.

‘Αδειες με τίμημα, προστασία των θέσεων εργασίας, ανάπτυξη του κλάδου, βιώσιμα κανάλια.

Και όσο για τον πόλεμο που δεχτήκαμε όλο αυτό τον καιρό, δεν έχει καμία σημασία πλέον» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Ν. Παππάς.


Η συνεδρίαση του EΣΡ


Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση της λίστας των τηλεοπτικών σταθμών που προκρίνονται προκειμένου να αδειοδοτηθούν βρίσκεται το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.


Το Συμβούλιο συνεδριάζει εκ νέου σήμερα Τετάρτη και μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν διατυπωθεί επιφυλάξεις για έναν τουλάχιστον φάκελο συμμετοχής στον διαγωνισμό.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα και συνεχίστηκε έως το βράδυ της ίδιας μέρας, χωρίς όμως να ολικληρωθεί, με ψηφορία των μελών επί των φακέλων υποψηφιότητας.Τα μέλη του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου θα πρέπει να δώσουν τα αποτελέσματα στη δημοσιότητα προκειμένου ο διαγωνισμός να μπει στην επόμενη φάση του, δηλαδή της χρονικής περιόδου όπου οι υποψήφιοι θα έχουν το δικαίωμα υποβολής εντάσεως έναντι των συνυποψηφίων τους.Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή 4 Μαΐου θα συνεδριάσει η Ολομέλεια του ΣτΕ προκειμένου να αποφανθεί επί των ενστάσεων των τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι, επικαλούμενοι διάφορους λόγους, ζητούν την αναβολή ή και την ακύρωση της αδειοδοτικής διαδικασίας.

Το μεσημέρι της Τετάρτης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς τόνισε : «Έχει περάσει αρκετός καιρός από τη στιγμή που κατατέθηκαν οι φάκελοι των υποψηφίων για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο κόσμος περιμένει να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία χωρίς νέο κύκλο ενστάσεων και χωρίς την παράταση μιας κατάστασης που, ενδεχομένως, θα βάλει σε κίνδυνο και την επόμενη τηλεοπτική σεζόν».

Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι «τα κανάλια έχουν κάνει σημαντικά βήματα για την αγορά οπτικοακουστικών προϊόντων. Ως Πολιτεία θέλουμε οι σταθμοί να είναι βιώσιμοι, με τήρηση των κανόνων ως προς τους εργαζόμενους, να αποδίδουν φόρους και να παράγουν καλό προϊόν».
Σχετικά με τις προσφυγές των καναλιών υπογράμμισε ότι «Δεν μπορώ να καταλάβω τις αναβολές εκ μέρουςτου ΣτΕ. Αυτή τη στιγμή, η πληροφόρηση που υπάρχει αναφέρει ότι την Παρασκευή θα συζητηθούν κανονικά οι προσφυγές των καναλιών. Πρέπει, επιτέλους, αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk