Αντιπολεμικό συλλαλητήριο και πορεία πραγματοποίησαν τη Δευτέρα σύλλογοι φοιτητών του ΑΠΘ και μαθητές από γυμνάσια και λύκεια της Θεσσαλονίκης, καταδικάζοντας την πυραυλική επίθεση ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας ενάντια στη Συρία.

Την απόφαση για την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου πήραν 11 φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ (Γεωλογίας, Δασολογίας, Εικαστικό, Ηλεκτρολόγοι Μηχανολόγοι, Μηχανικοί, Πολιτικών Επιστημών, Φιλολογίας, Ιστορικό – Αρχαιολογικό, Παιδαγωγικό, Ψυχολογίας, Φυσικό) καθώς και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης, που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς το προξενείο των ΗΠΑ, όπου έγραψαν συνθήματα με σπρέι στο πλακόστρωτο. Στη συνέχεια η πορεία κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου οι συγκεντρωμένοι φοιτητές και μαθητές έγραψαν συνθήματα κατά του ΝΑΤΟ σε τοίχο της περίφραξης και καταδίκασαν την επέμβαση της αστυνομίας σε αντίστοιχη πορεία που πραγματοποιήθηκε από φοιτητές και μαθητές στην Αθήνα.

«Καταδικάζουμε τη σφαγή του συριακού λαού, την εμπλοκή της χώρας μας που παρέχει γη και ύδωρ και βάσεις στο ΝΑΤΟ και ζητούμε την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών που βρίσκονται σε αποστολές εκτός συνόρων. Να σταματήσει το ιμπεριαλιστικό έγκλημα στην Συρία. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό και στους φοιτητές της Συρίας. Συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε το ζήτημα στα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών Γεωπονίας του ΑΠΘ, Γιώργος Καψάλης.