Νέο ραντεβού στις 15 Μαΐου έδωσαν οι δήμαρχοι περιοχών της νότιας Αττικής με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα ώστε να εξετάσουν εάν υπήρξε ενίσχυση με προσωπικό στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα και εάν διατέθηκε περιπολικό για περιπολίες σε 24ώρη βάση σε κάθε Δήμο όπως τους υποσχέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στη σύσκεψη που έγινε το πρωί της Παρασκευής στο υπουργείο συμμετείχαν οι δήμαρχοι Ελληνικού –Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, Βάρης –Βούλας –Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλος και Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.
Ο κάθε δήμαρχος έθεσε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κάθε περιοχή αναφορικά με την εγκληματικότητα και τις ελλείψεις στα αστυνομικά τμήματα. Πληροφορίες αναφέρουν πως του ζήτησαν να επιστρέψουν οι αποσπασμένοι αστυνομικοί που είχαν διατεθεί σε φύλαξη στόχων όπως πρεσβείες.
Από την πλευρά του ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι εντός των προσεχών ημερών θα γίνει αύξηση στη δύναμη των αστυνομικών που υπηρετούν στα τμήματα των συγκεκριμένων περιοχών και θα υπάρχει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας περιπολικό.
Οι δήμαρχοι αποχώρησαν από τη συνάντηση ικανοποιημένοι αναμένοντας να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του υπουργού τις οποίες θα αξιολογήσουν στην επόμενη συνάντηση τους.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Γλυφάδας τονίζεται ότι η συνάντηση έγινε σε κλίμα γόνιμο και εποικοδομητικό και οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν να συναντηθούν εκ νέου σε ένα μήνα, για να επανεξετάσουν τα ζητήματα που τέθηκαν στη συζήτηση.
Ο κ. Παπανικολάου, που συμμετείχε στη συνάντηση μαζί με την Αντιδήμαρχο Διοικητικού Αναστασία Πατεράκη, στην τοποθέτησή του, αφού αναφέρθηκε στα αλλεπάλληλα κρούσματα εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή, ζήτησε περισσότερες και συχνότερες περιπολίες στη Γλυφάδα, ώστε να υπάρχει 24ωρη παρουσία της αστυνομίας σε όλες τις γειτονιές της πόλης.
Ζήτησε την ενίσχυση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας που είναι επιφορτισμένο με την ασφάλεια και την προστασία των κατοίκων, εργαζομένων και επισκεπτών της Γλυφάδας, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη τη μεγάλη έκταση και τον πληθυσμό του Δήμου. Όπως επισήμανε, είναι σημαντικό να καλυφθούν –στο μέτρο του εφικτού – όλες οι οργανικές θέσεις και να ληφθεί υπόψη το χωρικό και πληθυσμιακό κριτήριο.
«Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος καθιστούν απαραίτητη τη συνέχιση λειτουργίας του Β’ Α.Τ. Γλυφάδας, στην Άνω Γλυφάδα, κάτι που επανειλημμένως έχουμε ζητήσει», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Υπουργό για τη συνάντηση και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνει.
Ο κ. Παπανικολάου υπογράμμισε ότι πρέπει να επανεξεταστεί η λειτουργία του αστυνομικού της γειτονιάς, που έχει αποδειχθεί αναποτελεσματική, ενώ τόνισε ότι ο Δήμος Γλυφάδας είναι διατεθειμένος ανά πάσα στιγμή να συνδράμει στις προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας με κάθε πρόσφορο μέσο.
«Στην περιοχή μας κυριαρχεί έντονο συναίσθημα ανασφάλειας. Είναι απαραίτητο να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα και κυρίως να αυξηθεί η καθημερινή, 24ωρη παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας στην πόλη. Ευελπιστούμε ότι οι δεσμεύσεις που λάβαμε από τον κ. Υπουργό θα βοηθήσουν στην άμεση βελτίωση της κατάστασης», είπε ο δήμαρχος Γλυφάδας.
Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη την διάθεση 800 επιπλέον αστυνομικών στο πλαίσιο αναβάθμισης της προληπτικής και εμφανούς αστυνόμευσης στην Αττική ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Στην ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνονταν ότι: «Ο νέος επιτελικός σχεδιασμός προβλέπει στην τρέχουσα φάση την αποδέσμευση 700 αστυνομικών από καθήκοντα ασφάλειας προσώπων και χώρων και 100 επιπλέον από υπηρεσίες σε επιτελικά γραφεία.»
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η μετακίνηση των αστυνομικών στις νέες υπηρεσίες τους θα γίνεται σταδιακά και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να κάνουν σταδιακά την εμφάνιση τους στους δρόμους της πρωτεύουσας.
«Καλωσορίζουμε το «πολιτικό σύστημα» στην καθημερινή πραγματικότητα. Χρειάστηκαν βέβαια αρκετές πιέσεις, αρκετά δημοσιεύματα, κατακραυγή από την κοινή γνώμη, τοποθέτηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ώστε όλοι οι αρμόδιοι να αποδεχτούν ότι δεν ήταν «fake news» τα όσα καταγγέλλαμε» ήταν το σχόλιο των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Βορειοανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά.