Το σχέδιο της υπουργικής απόφασης για τις ενδομεταφορές από πλοία με σημαία τρίτου κράτους δεσμεύτηκε ότι θα στείλει εντός της ημέρας στη διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής ζητώντας από τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας να απαντήσουν με τις παρατηρήσεις τους.

Επίσης κατά τη συνάντηση που είχαν οι δυο πλευρές σήμερα Τετάρτη ο κ. Κουρουμπλής ενημέρωσε την ΠΝΟ για το αίτημα των εκπροσώπων από αγροτικούς συνεταιρισμούς της Κρήτης να έχουν συνάντηση μαζί του και με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, ενόψει της απεργιακής κινητοποίησης που εξήγγειλε και πρότεινε η συνάντηση να γίνει τη Δευτέρα. Αναμένεται απάντηση της ΠΝΟ.
Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Διονύσης Τεμπονέρας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ενημέρωσε αναλυτικά τη διοίκηση της ΠΝΟ για το πώς προχωρεί η λύση του συνταξιοδοτικού ζητήματος των Ναυτικών η οποία έχει δρομολογηθεί με πρωτοβουλία του Υπουργείου Ναυτιλίας.
Σε ότι αφορά το ζήτημα των ειδικών συνθέσεων των πληρωμάτων, στις γραμμές Πάτρας Ιταλίας, βάσει το Νόμου 4150, ο κ. Κουρουμπλής πρότεινε να γίνει ειδική συνάντηση, την Παρασκευή, με εκπροσώπους των πλοιοκτητών και της ΠΝΟ.
Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Σταμάτης Ράπτης, ο Β’ Υπαρχηγός Θανάσης Ντούνης και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Υπενθυμίζεται ότι η ΠΝΟ έχει εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων για τις 18 Απριλίου από τις 06.00. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ζητά: «Άμεση επίλυση του συνταξιοδοτικού με την πλήρη απεμπλοκή των ναυτικών εν ενεργεία και συνταξιούχων από τον νόμο 4387/16, τέρμα οι μειωμένες και ειδικές συνθέσεις και συνθήκες εργασίας γαλέρας με τροποποίηση – κατάργηση του Ν. 4150/2013 με ταυτόχρονη κατάργηση και όλων των υπουργικών αποφάσεων για τις ειδικές συνθέσεις, άμεση απόσυρση του σχεδίου υπουργικής απόφασης για τη διενέργεια ενδομεταφορών από πλοία με σημαία τρίτου κράτους, νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας με πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις, άμεση και ορθή πληρωμή των δεδουλευμένων».