• Αναζήτηση
 • Σεισμός 4,7 βαθμών μεταξύ Αστυπάλαιας και Αμοργού

  Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε θαλάσσιο χώρο βόρειοδυτικά της Αστυπάλαιας και νοτιοανατολικά της Αμοργού.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε θαλάσσιο χώρο βόρειοδυτικά της Αστυπάλαιας και νοτιοανατολικά της Αμοργού.

  Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 18.56, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 21 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αστυπάλαιας και το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

  Τι λένε οι σεισμολόγοι

  Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι αναφορικά με τον σεισμό 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στα ανοικτά της Αστυπάλαιας.

  «Κατά τις δύο πρώτες ώρες δεν καταγράφηκε κάποιο γεγονός, πράγμα που είναι πολύ θετικό» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Χουλιάρας.

  «Παρακολουθούμε το φαινόμενο» πρόσθεσε «γιατί η περιοχή είναι μεν χαμηλής σεισμικότητας αλλά στο παρελθόν έχει δώσει μεγάλους σεισμούς. Είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός».

  Σύμφωνα με τον κ. Χουλιάρα, ο σεισμός ήταν επιφανειακός με εστιακό βάθος 11,5 χλμ, γι’ αυτό έγινε αισθητός σε μεγάλη έκταση.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk