• Αναζήτηση
 • Δωρεάν εξετάσεις το Σάββατο στον Δήμο Παλλήνης-Γέρακα

  Δωρεάν εξετάσεις σε παιδιά, άνδρες και γυναίκες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στο Δήμο Παλλήνης - Γέρακα, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Υγεία για Όλους».

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Δωρεάν εξετάσεις σε παιδιά, άνδρες και γυναίκες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στο Δήμο Παλλήνης – Γέρακα, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Υγεία για Όλους».

  Η Ολοκληρωμένη Ιατρική Παρέμβαση θα γίνει σε συνεργασία με το Δήμο, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα (Δράμας & Λακωνίας).

  Συγκεκριμένα, θα εξεταστούν κλινικά παιδιά και θα πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί, με την επιστημονική ευθύνη του Γεωργίου Χρούσου, καθηγητή Παιδιατρικής και διευθυντή της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

  Ο εμβολιασμός των παιδιών είναι αναγκαίος, καθώς, σύμφωνα με την πρόεδρο του προγράμματος «Υγεία για Όλους» Ελένη Σωτηροπούλου, τα εμβόλια συμβάλλουν στη μείωση της νοσηρότητας και της θνητότητας του παιδικού πληθυσμού αλλά και στην εξάλειψη διαφόρων ασθενειών.

  Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν γυναικολογικές εξετάσεις (λήψη κολπικού επιχρίσματος pap-test και διακολπικό υπέρηχο), με την επιστημονική ευθύνη του Μάκη Δεληγεώρογλου, καθηγητή Μαιευτικής/Γυναικολογίας και διευθυντή της Β’ Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής στο «Αρεταίειο» Νοσοκομείο.

  «Οι γυναικολογικές εξετάσεις είναι απαραίτητες, καθώς σήμερα μόλις δύο στις δέκα Ελληνίδες υποβάλλονται τακτικά σε τεστ Παπανικολάου, την εξέταση που συντελεί στην πρώιμη διάγνωση και πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας», σημειώνει η κ. Σωτηροπούλου, τονίζοντας πως ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αποτελεί τη δεύτερη σε συχνότητα αιτία θανάτου από καρκίνο στο γυναικείο πληθυσμό.

  Εςπίσης, θα πραγματοποιηθεί καρδιολογικός έλεγχος σε πολίτες όλων των ηλικιών, με τη χρήση φορητού Καρδιογράφου-Υπερηχογράφου, με την επιστημονική ευθύνη του Κωνσταντίνου Τσιούφη καθηγητή Καρδιολογίας στην Α’ Πανεπιστημιακή Κλινική του «Ιπποκρατείου» Νοσοκομείου Αθηνών.

  «Τα μέλη της Ελληνικής  Καρδιολογικής Εταιρείας θα εξετάσουν πολίτες που λόγω της οικονομικής κρίσης αποφεύγουν να επισκεφθούν κάποιον καρδιολόγο και έχουν παραμελήσει την υγεία της καρδιάς τους» αναφέρει η κ. Σωτηροπούλου. Σύμφωνα με την ίδια, οι γιατροί θα δώσουν στους πολίτες που αντιμετωπίζουν κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα τις κατάλληλες οδηγίες προκειμένου να ρυθμίσουν το θέμα τους και να μην θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους.

  Τέλος, κατά τη διάρκεια της ιατρικής παρέμβασης θα πραγματοποιηθούν ορθοπεδικοί έλεγχοι, με την επιστημονική ευθύνη του Κωνσταντίνου Tσιώρου, διευθυντή του Ορθοπεδικού τμήματος του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, καθώς και ενδοκρινολογικοί έλεγχοι, με την επιστημονική ευθύνη της Έφης Κούκκου, διεθύντριας της Ενδοκρινολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου».

  Όπως σημειώνει η κ. Κούκκου, «ο ενδοκρινολογικός έλεγχος είναι εξαιρετικά σημαντικός γιατί μπορεί να αποκαλύψει νοσήματα που προκαλούν προβλήματα στην υγεία των πολιτών και επηρεάζουν την ποιότητα ζωής τους ή μπορεί να αποκαλυφθεί υπο-θεραπεία των νοσημάτων και αύξηση των υποτροπών των χρόνιων νοσημάτων, κάτι που είναι πλέον σύνηθες λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά».

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk