• Αναζήτηση
 • Αναδιοργάνωση ΟΑΣΑ για αποσυμφόρηση της Ακτής Μιαούλη

  Νέος σχεδιασμός σε τρεις λεωφορειακές γραμμές του Πειραιά από τον ΟΑΣΑ για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, θα ισχύσει από αύριο, Πέμπτη, 1η Φεβρουαρίου 2017. Οι γραμμές που αναδιοργανώνονται συνδέουν τις περιοχές της Ευγένειας και Χαραυγής του Δήμου Κερατσινίου -Δραπετσώνας με τον Πειραιά.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Νέος σχεδιασμός σε τρεις λεωφορειακές γραμμές του Πειραιά από τον ΟΑΣΑ για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, θα ισχύσει από αύριο, Πέμπτη, 1η Φεβρουαρίου 2017. Οι γραμμές που αναδιοργανώνονται συνδέουν τις περιοχές της Ευγένειας και Χαραυγής του Δήμου Κερατσινίου -Δραπετσώνας με τον Πειραιά.
  Στόχος των εν λόγω ρυθμίσεων είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, η ορθότερη εκτέλεση των δρομολογίων, με αποφυγή του επιβαρημένου κυκλοφοριακά οδικού άξονα της Ακτής Μιαούλη. Επίσης, θα επιτευχθεί σημαντική μείωση του χρόνου διέλευσης από τις στάσεις των περιοχών Ευγένειας-Χαραυγής προς τον Πειραιά.
  Σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό οι γραμμές «832» και «833» θα έχουν νέα αφετηρία, ενώ μέσω μετεπιβίβασης στη γραμμή «859» θα γίνεται η σύνδεση της Ευγένειας-Χαραυγής με τον Νέο Μώλο Δραπετσώνας. «Ο ΟΑΣΑ, ανταποκρινόμενος διαρκώς σε πάγια αιτήματα των ΟΤΑ και των τοπικών κοινωνιών, προχωρά στην αναδιοργάνωση λεωφορειακών γραμμών» σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, κ. Ιωάννης Σκουμπούρης.  

  Αναλυτικά οι αλλαγές των τριών γραμμών

  Η αφετηρία των γραμμών «832» και «833» μεταφέρεται στην Ευγένεια, παραπλεύρως του νεκροταφείου Αναστάσεως και οι λεωφορειακές γραμμές θα συνδέουν την Ευγένεια και τη Χαραυγή, η μεν «832» με το ΙΚΑ Δραπετσώνας και τον Πειραιά, η δε «833» με τον Πειραιά. Τα δρομολόγια θα είναι κυκλικά, με αναστροφή στην πλατεία Καραϊσκάκη.
  Η λεωφορειακή γραμμή «875» θα απορροφηθεί από την 832 και η εξυπηρέτηση του Νέου Μώλου Δραπετσώνας θα γίνεται μέσω της λεωφορειακής γραμμής «859», η οποία επεκτείνει τη διαδρομή της μετά τη Δραπετσώνα έως το Νέο Μώλο.
  Συνοπτικά, η ονομασία και η διαδρομή των νέων γραμμών είναι η ακόλουθη:
  832 ΕΥΓΕΝΕΙΑ-ΧΑΡΑΥΓΗ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ Α’
  Αφετηρία (25ης Μαρτίου & Χρ. Σμύρνης)- Ευγένεια- Χαραυγή- ΙΚΑ Δραπετσώνας- Πειραιάς (μέσω οδού Σωκράτους)- αναστροφή στην πλ. Καραϊσκάκη- επιστροφή μέσω οδού Αναπαύσεως- Χαραυγή- Ευγένεια- αφετηρία.
  833 ΕΥΓΕΝΕΙΑ-ΧΑΡΑΥΓΗ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ Α’
  Αφετηρία (25ης Μαρτίου & Χρ. Σμύρνης)- Ευγένεια- Χαραυγή- Πειραιάς (μέσω οδού Μεγ. Αλεξάνδρου- αναστροφή στην πλ. Καραϊσκάκη- επιστροφή μέσω οδού Σαλαμίνος- Χαραυγή- αφετηρία.
  859 ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ-ΝΕΟΣ ΜΩΛΟΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
  Αφετηρία- Ακτή Μιαούλη- Ακτή Βασιλειάδη- Δραπετσώνα- ΙΚΑ Δραπετσώνας- Νέος Μώλος Δραπετσώνας- Δραπετσώνα- Ακτή Βασιλειάδη- Ακτή Μιαούλη-αφετηρία.
  Η σύνδεση της Ευγένειας-Χαραυγής με τον Νέο Μώλο Δραπετσώνας θα γίνεται μέσω μετεπιβίβασης στη λεωφορειακή γραμμή «859» στη στάση ΤΣΙΜΕΝΤΑ επί της οδού Μιχαληνού.
  Η σύνδεση της περιοχής ΟΛΠ του Δήμου Πειραιά με την Ευγένεια- Χαραυγή θα γίνεται μέσω μετεπιβίβασης από τις γραμμές που διέρχονται την Ακτή Μιαούλη στη στάση ΗΣΑΠ ΠΕΙΡΑΙΑ επί της Ακτής Καλλιμασιώτη.
  Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το 11185 ή την ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ, όπου έχει αναρτηθεί αναλυτικό ενημερωτικό υλικό (χάρτες και πίνακες).
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk