Ο «οδικός χάρτης» στη ρύθμιση για υπαγωγή στις 120 δόσεις

Το ζήτημα της παράτασης των ασφαλιστικών εισφορών και της επικείμενης ρύθμισης για υπαγωγή στις 120 δόσεις

Το ζήτημα της παράτασης των ασφαλιστικών εισφορών και της επικείμενης ρύθμισης για υπαγωγή στις 120 δόσεις βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, το Σάββατο στα γραφεία του Δ.Σ.Α.

Στην συνεδρίαση, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας και Πρόεδρος του Δ.Σ.Α. κ. Δ. Βερβεσός, ενημέρωσε τους Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, για μια σειρά από θέματα που αφορούν τον δικηγορικό κόσμο, ενώ αποφασίστηκε να ξεκινήσει προσπάθεια μέσω των αρμοδίων θεσμικών οργάνων για την κατάργηση του Φ.Π.Α στην παροχή νομικών υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα η Ολομέλεια τοποθετήθηκε κατ’ αρχήν θετικά στην προώθηση του θεσμού της διαιτησίας κατά το άρθρο 131 του Κώδικα Δικηγόρων και 902 του ΚΠολΔ, μιας και θεωρεί ότι αποτελεί σύγχρονη και αποτελεσματική μορφή επίλυσης διαφορών, αναβαθμίζει το ρόλο του δικηγόρου και επιταχύνει την επίλυση ιδιωτικών διαφορών.

Η νέα Συντονιστική Επιτροπή θα εξετάσει τις λεπτομέρειες εφαρμογής του θεσμού και θα εισηγηθεί σε επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας έναν οδικό χάρτη εφαρμογής του θεσμού στους Δικηγορικούς Συλλόγους.

Επίσης, αποφασίστηκε η Ολομέλεια να εισηγηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δικηγόρων αλλά και να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την κατάργηση του ΦΠΑ στις νομικές υπηρεσίες, άλλως την δραστική μείωσή του, στον κατώτατο συντελεστή που ισχύει σήμερα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα αποφασίστηκε να ζητηθεί η άμεση υλοποίηση της υποχρέωσης επέκτασης του ελάχιστου ποσού απαλλαγής από ΦΠΑ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις 25.000 ευρώ, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση.

Τέλος κατά τη σημερινή συνεδρίαση εξελέγησαν τα νέα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και η σύνθεσή της είναι η ακόλουθη:

1. Δημήτριος Βερβεσός, Πρόεδρος Δ.Σ. Αθηνών
2. Ευστάθιος Κουτσοχήνας, Πρόεδρος Δ.Σ. Θεσσαλονίκης
3. Γεώργιος Σταματογιάννης, Πρόεδρος Δ.Σ. Πειραιώς
4. Γεώργιος Μπέσκος, Πρόεδρος Δ.Σ. Αιγίου
5. Ευστάθιος Φουντουκίδης, Πρόεδρος Δ.Σ. Γιαννιτσών
6. Δημήτριος Δημητρουλόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. Ηλείας
7. Γεώργιος Μπαλιάκας, Πρόεδρος Δ.Σ. Καστοριάς
8. Αθανάσιος Μακρυγιάννης, Πρόεδρος Δ.Σ. Λαμίας
9. Νικολέττα Μπασδέκη, Πρόεδρος Δ.Σ. Λαρίσης
10. Χρήστος Παΐσιος, Πρόεδρος Δ.Σ. Μεσολογγίου
11. Δημήτριος Ορφανός, Πρόεδρος Δ.Σ. Ναυπλίου
12. Αθανάσιος Ζούπας, Πρόεδρος Δ.Σ. Πατρών
13. Παναγιώτης Καρίπογλου, Πρόεδρος Δ.Σ. Σερρών

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk