Συνέβη με τον Φερνάντο Τόρες το μακρινό 2007, όταν επέλεξε το λιμάνι του Λίβερπουλ. Έγινε με τον Σέρχιο Αγκουέρο (Σίτι) και τον Ντιέγκο Φορλάν (Ίντερ) το 2011. Ακολούθησε ο Ντιέγκο Κόστα (Τσέλσι) το καλοκαίρι του 2014, ο Μάριο Μάντζουκιτς (Γιουβέντους) το 2015.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης των μεγάλων σκόρερ, ξέρει να τους αναδεικνύει, ξέρει όμως να επιβιώνει και όταν τους χάνει. Και αυτό το έργο πιθανότατα ήρθε η ώρα οι Ροχιμπλάνκος να το ξαναδούν. Αυτή τη φορά με τον Αντουάν Γκριεζμάν να ετοιμάζεται για το τρένο της μεγάλης φυγής. Ο Γάλλος που επί της ουσίας ήδη λογίζεται ως σούπερ σταρ. Που απασχολεί τα πιο μεγάλα και φουσκωμένα πορτοφόλια της Ευρώπης.

Κάποιοι λένε πως η Μπαρτσελόνα είναι εκείνη που θα επικρατήσει στη σχετική μονομαχία που ήδη εξελίσσεται υπογείως, με τη μισή Πρέμιερ Λιγκ. Ο Γκριεζμάν προορίζεται για να φορέσει τα παπούτσια που άφησε άδεια ο Νειμάρ το περασμένο καλοκαίρι φεύγοντας από τη Βαρκελώνη για το Παρίσι.

Αν η Ατλέτικο ζει με την αγωνία μιας ακόμη σπουδαίας αποχώρησης; Ο Ντιέγκο Σιμεόνε δείχνει να το έχει φιλοσοφήσει: «Φυσικά ο Αντουάν κάποια στιγμή θα φύγει από την ομάδα, όπως έγινε με τον Ντιέγκο Κόστα. Αγαπάω τους ποδοσφαιριστές μου και θέλω να τους βλέπω να γίνονται καλύτεροι. Δεν είμαι αχάριστος. Αν έρθει ένας ποδοσφαιριστής και μου πει έχω μια ευκαιρία ζωής να παίξω σε μια καλύτερη ομάδα και θέλω να φύγω. Αν έχει κάνει όλα όσα έπρεπε όπως ο Γκριεζμάν, θα του απαντήσω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Ξέρω ότι πρέπει να μεγαλώσει» δήλωσε ο αργεντινός τεχνικός στην L’Equipe.

Ο Γκριεζμάν σε 178 συμμετοχές με τα χρώματα της Ατλέτικο έχει 90 γκολ και 30 ασίστ. Έφτασε ως τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ (2016), διοργάνωση από την οποία οι Μαδριλένοι φέτος (ήδη) αποκλείστηκαν. Στα 26 του λοιπόν μοιάζει έτοιμος να γυρίσει σελίδα. Και εκείνος…