• Αναζήτηση
 • Παράθυρο για νέες προσλήψεις στους δήμους από Σκουρλέτη

  Τρόπους μόνιμων προσλήψεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων εξετάζει το υπουργείο Εσωτερικών.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τους τρόπους με τους οποίους θα προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, πέραν του αρχικού διαγωνισμού των 8.845 θέσεων, εξετάζει το υπουργείο Εσωτερικών.

  Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους εργαζομένων στην καθαριότητα από τον δήμο Πειραιά, το υπουργείο Εσωτερικών εξετάζει τη διενέργεια νέου διαγωνισμού για τα αιτήματα των δήμων που κρίθηκαν εκπρόθεσμα.

  Η σχετική τροπολογία του υπουργείου που εκδόθηκε τον περασμένο Ιούνιο, προέβλεπε ότι οι δήμοι και τα νομικά πρόσωπα αυτών θα είχαν περιθώριο έως τις 31 Ιουλίου να δηλώσουν στις οικείες Αποκεντρωμένες Διοικήσεις τις σχετικές ανάγκες τους σε μόνιμο προσωπικό. Ωστόσο κάποιοι δήμοι καθυστέρησαν να υποβάλλουν τα αιτήματά τους, παρά τη μακρά σιωπηρή παράταση που δόθηκε και τα αιτήματά τους κρίθηκαν εκπρόθεσμα.

  Έγιναν δεκτά τα αιτήματα συνολικά 271 δήμων με την προϋπόθεση να διεξαχθεί εγκαίρως ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, ώστε να αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες επιτυχόντων πριν παρέλθει η 31η Μαρτίου 2018, που είναι το ανώτερο χρονικό όριο απασχόλησης των υφιστάμενων συμβασιούχων στην καθαριότητα.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk