• Αναζήτηση
 • Διεθνές βραβείο βιβλιοδεσίας στην Αλεξία Κοκκίνου

  Στην 14η Μπιενάλε Βιβλιοδεσίας Τέχνης βραβεύτηκε η δημιουργός Αλεξία Κοκκίνου για τη δημιουργία της βασισμένη στα ποιήματα του Β. Ουγκό «Η τέχνη να είσαι παππούς».

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Σε έναν από τους σημαντικότερους παγκόσμιους διαγωνισμούς, στην 14η Μπιενάλε Βιβλιοδεσίας Τέχνης (Berna Mondiales de la Reliure d’Art), που έχει μόνιμη έδρα το Saint-Remy-les-Chevreuse στη Γαλλία, βραβεύτηκε η δημιουργός Αλεξία Κοκκίνου.

  Θέμα του διαγωνισμού ήταν τα ποιήματα του Β. Ουγκό «Η τέχνη να είσαι παππούς» και συμμετείχαν βιβλιοδέτες από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, την Αργεντινή, το Μεξικό, τον Καναδά, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία, τη Βρετανία, την Ιταλία, τη Γερμανία και τη Σουηδία.

  Η βραβευθείσα έχει επίσης λάβει μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό των Designer bookbinders, που διοργανώνεται τακτικά σε συνεργασία με τις Βιβλιοθήκες Bodleian και Οξφόρδης, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

  Η Αλεξία Κοκκίνου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδασε Σχέδιο, Αρχιτεκτονική Εσωτερικού χώρου και Διακόσμηση, αλλά και Τεχνολογία Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών στα ΤΕΙ Αθηνών. Συνεργάζεται με μουσεία, γκαλερί, ιδιωτικές βιβλιοθήκες, πινακοθήκες, μοναστήρια, αλλά και με καλλιτέχνες χαράκτες και φωτογράφους, ενώ έργα της βρίσκονται σε επώνυμους ιδιώτες συλλέκτες στην Ελλάδα και στην Αμερική (Ουάσιγκτον, Ν. Υόρκη, Βοστώνη), σε βιβλιοθήκες στη Γαλλία, στην Ιταλία, στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, στη Χάλκη και στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

  Πολιτισμός