• Αναζήτηση
 • Στο Λούβρο του Αμπου Ντάμπι βρίσκει στέγη ο «Σωτήρας του Κόσμου»

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Θέση στο Λούβρο του Άμπου Ντάμπι βρίσκει το ακριβότερο έργο τέχνης που έχει αλλάξει ποτέ χέρια σε δημοπρασία, ο «Σωτήρας του Κόσμου», του Λεονάρντο Ντα Βίντσι

  Ο διάσημος πίνακας που πωλήθηκε στην τιμή ρεκόρ των 450 εκατ. δολαρίων τις προηγούμενες εβδομάδες, θα εκτίθεται πια σε μουσείο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το νέο μουσείου του Λούβρου που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στο Αμπού Ντάμπι εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

  Πρόκειται για τον 500 ετών πίνακα που ονομάζεται «Σωτήρας του Κόσμου» και απεικονίζει τον Ιησού Χριστό. Είναι ένας από ελάχιστους σωζόμενους του μεγάλου «δασκάλου» της Αναγέννησης και ο μοναδικός που βρίσκεται σε χέρια ιδιώτη. Ο οίκος δημοπρασιών Christie’s τον πούλησε σε ανώνυμο αγοραστή τον περασμένο μήνα.

  Σύμφωνα με τους The New York Times ο μυστηριώδης αγοραστής είναι ένας όχι πολύ γνωστός Σαουδάραβας πρίγκιπας. Ο οίκος από την πλευρά του δεν σχολιάζει σχετικά με ονόματα αγοραστών ή πωλητών χωρίς την άδειά τους.

  Πριν από τον πίνακα του Ντα Βίντσι, ο πίνακας που είχε πωληθεί ποτέ ακριβότερα, ήταν ο πίνακας με την ονομασία Interchange του Βίλεμ ντε Κούνινγκ.

  Πολιτισμός
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk