• Αναζήτηση
 • Στις 28 Νοεμβρίου οι θεσμοί στην Αθήνα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης

  Την επόμενη εβδομάδα φτάνουν στην Αθήνα οι θεσμοί για να κλείσουν σε τεχνικό επίπεδο την τρίτη αξιολόγηση.

  Αποστολή, Βρυξέλλες

  Την επόμενη εβδομάδα φτάνουν στην Αθήνα οι θεσμοί για να κλείσουν σε τεχνικό επίπεδο την τρίτη αξιολόγηση.

  Αυτή θα επικυρωθεί στις 4 Δεκεμβρίου στο τελευταίο Eurogroup της χρονιάς που θα είναι και το τελευταίο του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

  Στο πρώτο Eurogroup του 2018 το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιανουαρίου θα καθοριστεί και η ατζέντα των συζητήσεων για το τέλος του προγράμματος καθώς και το πότε θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τη μείωση του χρέους.

  Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για το προϋπολογισμό του 2018 και οι εκτιμήσεις είναι ότι δεν θα χρειαστούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα.

  Οι προϋποθέσεις της τρίτης αξιολόγησης


  ·  Απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης η ενεργοποίηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και της μεταρρύθμισης στον χώρο της ενέργειας

  ·  Κοντά σε συμφωνία για το κοινωνικό μέρισμα (οι τέσσερις τομείς που θα διανεμηθούν τα ποσά. Υπάρχει συμφωνία για την κατανομή). Απαραίτητο να παραμείνει 0,5% πρωτογενές πλεόνασμα ως μαξιλάρι. Είναι συμφωνημένο.

  ·  Οι αντικειμενικές αξίες μεταφέρονται για την επόμενη αξιολόγηση για τεχνικούς λόγους.

  ·   Στις 28-29 Νοεμβρίου η άφιξη των θεσμών στην Αθήνα.

  ·   Αν δεν κλείσει η 3η αξιολόγηση δεν υπάρχει ελάφρυνση του χρέους

  ·   Το χρονικό: εφικτό το SLA έως 4 Δεκεμβρίου. Προς το παρόν έχει γίνει το 30%. Δεκέμβριο νομοθετεί η κυβέρνηση. 22 Ιανουαρίου Eurogroup  και εκταμίευση στις αρχές του 2018.

  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk