• Αναζήτηση
 • Charlie Hebdo: Μήνυση μετά από διαδικτυακές απειλές

  Απειλές μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης δέχτηκε το γαλλικό, σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, με αιχμή την δημοσίευση σκίτσου που είχε στόχο τον Ελβετό ισλαμολόγο Ταρίκ Ραμαντάν.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Απειλές μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης δέχτηκε το γαλλικό, σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, με αιχμή την δημοσίευση σκίτσου που είχε στόχο τον Ελβετό ισλαμολόγο Ταρίκ Ραμαντάν.

  Στο τελευταίο τεύχος του που κυκλοφόρησε την Τετάρτη, το σατιρικό περιοδικό παρουσιάζει ένα σκίτσο του Ραμαντάν, εναντίον του οποίου έχουν γίνει δύο καταγγελίες για βιασμό, να φορά ένα παντελόνι από το οποίο εξέχει το πέος του σε στύση και να δηλώνει: «είμαι ο έκτος πυλώνας του ισλάμ».

  Η λεζάντα πάνω από το σκίτσο έγραφε: «Βιασμός: Η Άμυνα του Ταρίκ Ραμαντάν».

  Το περιοδικό, το οποίο είχε γίνει στόχος αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης τον Ιανουάριο του 2015, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 συνεργάτες του, κατέθεσε μήνυση μετά τις απειλές.

  Ο σκιτσογράφος Riss, διευθυντής του περιοδικού, δήλωσε την Δευτέρα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ότι οι απειλές «ουσιαστικά δεν είχαν ποτέ σταματήσει εντελώς. Αρκετές φορές λαμβάνουμε απειλές για τη ζωή μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτή είναι ακόμα μία».

  «Μου φαίνεται ασύλληπτο πως με όλα αυτά που έγιναν τα τελευταία 2, 3, 4 χρόνια υπάρχουν ακόμα τόσο βίαιες αντιδράσεις, υποκίνηση σε φόνο», σημείωσε ο Riss, τονίζοντας ότι «το να απειλείς τη ζωή κάποιου δεν επιτρέπεται ούτε στο δρόμο, ούτε σε μία εφημερίδα, ούτε πουθενά».

  Όταν ρωτήθηκε για το σκίτσο, ο Riss υπενθύμισε ότι ο Ραμαντάν παρουσιάζεται «ως ισλαμολόγος, ως γνώστης», και ότι «ο έκτος πυλώνας του ισλάμ (…), είναι ο τζιχάντ».

  Media
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk