• Αναζήτηση
 • Θερμή υποδοχή για το «Τελευταίο σημείωμα» του Βούλγαρη

  Περισσότεροι από 45.000 θεατές – σύμφωνα με την εταιρία διανομής Tanweer – παρακολούθησαν «Το τελευταίο

  Περισσότεροι από 45.000 θεατές – σύμφωνα με την εταιρία διανομής Tanweer – παρακολούθησαν «Το τελευταίο σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη τις 4 πρώτες ημέρες προβολής της στις κινηματογραφικές αίθουσες. Τα περισσότερα σχόλια είναι θετικά, ο κόσμος μιλά για «μια εξαιρετική ταινία», με «δυνατές και συγκινητικές ερμηνείες» και για «αξέχαστες κινηματογραφικές σκηνές», όπως το γλέντι των μελλοθάνατων. Τα σχόλια του κόσμου μιλούν όχι μόνο για μια συγκινητική ταινία, αλλά και για μια από τις σπουδαιότερες ταινίες του Έλληνα σκηνοθέτη, και συνάμα μια σύγχρονη κινηματογραφική ματιά στα γεγονότα της Καισαριανής της Πρωτομαγιάς του 1944.

  Η τελευταία ταινία του Π. Βούλγαρη ξεκίνησε το ταξίδι της σε περισσόετερες από 70 κινηματογραφικές αίθουσες της Ελλάδας την περασμένη Πέμπτη 26 Οκτωβρίου. Επιστρέφοντας σε μια από τις πιο μελανές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας, την εκτέλεση 200 αγωνιστών από τους Γερμανούς κατακτητές στην Καισαριανή, την 1η Μαΐου του 1944, η ταινία κατάφερε όχι μόνο να συγκινήσει τους θεατές, αλλά και να κάνει γνωστό ένα θέμα που οι νεότερες γεινιές δεν γνωρίζουν.
  Σε σκηνοθεσία του Παντελή Βούλγαρη και σε σενάριο του ιδίου και της Ιωάννας Καρυστιάνη στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Ανδρέας Κωνσταντίνου, Αντρέ Χένικε, Μελία Κράιλινγκ, Τάσος Δήμας, Αινείας Τσαμάτης, Βασίλης Κουκαλάνι, Λουκάς Κυριαζής, Λευτέρης Λαμπράκης, Μανώλης Ψαρουδάκης, Βασίλης Σύρρος μαζί με ένα σπουδαίο καστ αναγνωρισμένων και νέων ηθοποιών.
  «Το Τελευταίο Σημείωμα» προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες από την Tanweer.
  Πολιτισμός
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk