• Αναζήτηση
 • Υπ. Εργασίας: Διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ

  Για έγκριση στη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ και προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στις καταστατικές διατάξεις του αναμένεται να δοθεί το πλαίσιο ρυθμίσεων που σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ταμείου.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Για έγκριση στη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ και προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στις καταστατικές διατάξεις του αναμένεται να δοθεί το πλαίσιο ρυθμίσεων που σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ταμείου.

  Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος, συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ (Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης- Περίθαλψης) και των Ενώσεων των εργαζομένων στον Τύπο προκειμένου να τους ενημερώσουν για το πλαίσιο των ρυθμίσεων που εισάγει προς ψήφιση στη Βουλή.

  Σχολιάζοντας την κατάθεση των ρυθμίσεων στη Βουλή ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Νίκος Καρούτζος αναφέρει ότι «αποτελεί το τελευταίο βήμα μιας τιτάνιας προσπάθειας δύο ετών να διατηρηθεί σε λειτουργία ο Οργανισμός και να υπάρξει μια εποικοδομητική διαπραγμάτευση με συγκεκριμένες προτάσεις που θα οδηγήσει σε καθαρή λύση».

  Σύμφωνα με το όσα κάνει γνωστά ο κ. Καρούτζος ο ΕΔΟΕΑΠ:

  * Μετατρέπεται σε ένα ταμείο που θα αγκαλιάζει όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ ολόκληρης της χώρας χωρίς διακρίσεις και μακριά από ελιτίστικες λογικές του παρελθόντος

  * Οι εργοδότες για πρώτη φορά θα πληρώσουν για την ασφάλιση των σκληρά εργαζόμενων στα ΜΜΕ.

  Σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται πως «οι εκπρόσωποι του ΕΔΟΕΑΠ και των.. Ενώσεων ενημερώθηκαν για το πλαίσιο των ρυθμίσεων που εισάγονται προς ψήφιση στη Βουλή, σχετικά με τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του Οργανισμού. Το πλαίσιο των ρυθμίσεων θα δοθεί για έγκριση στη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στις καταστατικές διατάξεις του». Ετσι παράλληλα με την κατάθεση των ρυθμίσεων από το υπουργείο Εργασίας θα πρεπει να ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για σύγκληση της Γ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ η οποία θα αποφασίσει για την αλλαγή του καταστατικού.

  Ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Ν. Καρούτζος σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «η κατάθεση των ρυθμίσεων που εξασφαλίζουν έσοδα για τον ΕΔΟΕΑΠ στη Βουλή αποτελεί το τελευταίο βήμα μιας τιτάνιας προσπάθειας δύο ετών να διατηρηθεί σε λειτουργία ο Οργανισμός και να υπάρξει μια εποικοδομητική διαπραγμάτευση με συγκεκριμένες προτάσεις που θα οδηγήσει σε λύση».

  Ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ επιτίθεται στις «συνδικαλιστικές μειοψηφίες που τορπίλιζαν καθημερινά την πρόοδο του εγχειρήματος, την διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση και τους εργοδότες», αναφέροντας πως κάποιοι «μέχρι και την τελευταία στιγμή μιλούσαν για περίοικους που θα έρχονταν στον ΕΔΟΕΑΠ ενώ δίναμε τη μάχη μαζί με το Υπουργείο Εργασίας απέναντι στην τρόικα για να αποδείξουμε το αυτονόητο: οτι ο ΕΔΟΕΑΠ δεν χρηματοδοτείται και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και τον ΕΟΠΥΥ».

  Media
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk