• Αναζήτηση
 • ΙΟΑΣ: Σε ποιες πόλεις της χώρας (δυστυχώς) οδηγούν υπό την επήρεια του Αλκοόλ

  Αλκοόλ & οδήγηση δεν πάνε μαζί! Το βράδυ του Σαββάτου 21 Οκτωβρίου 2017, χιλιάδες οδηγοί σε όλη την Ελλάδα

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Αλκοόλ & οδήγηση δεν πάνε μαζί! Το βράδυ του Σαββάτου 21 Οκτωβρίου 2017, χιλιάδες οδηγοί σε όλη την Ελλάδα ενημερώθηκαν για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ κατά τη διάρκεια της «11ης Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα» του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας(Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», της ετήσιας βραδιάς – θεσμό που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει κοινό και οδηγούς ότι «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί».

  Η εκδήλωση διενεργήθηκε για 11η συνεχή χρονιά, ταυτόχρονα με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, με τη συμμετοχή 29 χώρων διασκέδασης σε 27 πόλεις της Ελλάδας:

  Το μήνυμα της βραδιάς ήταν:«Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει».

  Μέσα σε μία νύχτα, διενεργήθηκαν σε όλη την Ελλάδα 1651αλκοτέστ. Το 66% ήταν άνδρες και το 33% γυναίκες, στην πλειοψηφία τους μεταξύ 20 – 45ετών. Για πρώτη χρονιά, το ίδιο ποσοστό ανδρών και γυναικών επιβραβεύτηκαν με όμορφα αναμνηστικά δώρα, καθώς το 80% των Οδηγών της Παρέας βρέθηκαν κάτω από το νόμιμο όριο του 0,25 (και 0,10 για επαγγελματίες, νέους οδηγούς και δικυκλιστές) που ορίζει ο ΚΟΚ.

  Αντίθετα, 1 στους 6 οδηγούς δεν κράτησε την υπόσχεσή του. Οι περισσότεροι «ήρωες της βραδιάς» καταγράφηκαν σε Λαμία, Κατερίνη και Χαλκίδα ενώ, αντίθετα, τα υψηλότερα ποσοστά μέθης εντοπίστηκαν σε Αμύνταιο, Πειραιά και Αλμυρό.

  Με δεδομένο πως 1 στους 4 θανάτους στους δρόμους οφείλεται στη μέθη, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός πως και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας δεκάδες οδηγοί βρέθηκαν να έχουν καταναλώσει εξαιρετικά μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, ακόμα και σε περιπτώσεις που μετέφεραν επιβάτες.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk