• Αναζήτηση
 • Εισβολή του Ρουβίκωνα στον «Ευαγγελισμό» την Τετάρτη

  Με σκοπό να βρουν ένα γιατρό που έπαιρνε, σύμφωνα με τους ίδιους, «φακελάκι» τα μέλη του Ρουβίκωνα μπήκαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» το μεσημέρι της Τετάρτης.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Με σκοπό να βρουν ένα γιατρό που έπαιρνε, σύμφωνα με τους ίδιους, «φακελάκι» τα μέλη του Ρουβίκωνα μπήκαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης.

  Τα μέλη του Ρουβίκωνα βρήκαν τον γιατρό στο γραφείο του στον 1ο όροφο της καρδιολογικής κλινικής και τον «προειδοποίησαν» πως αν συνεχίσει να λαμβάνει χρήματα θα χειροδικήσουν εναντίον του.

  «Θα έρθουμε έξω από το σπίτι σου και θα σου σπάσουμε το κεφάλι. Κι αν μας πιάσουν και πάμε φυλακή, ξέρεις τι θα κάνουμε; Θα βγούμε από τη φυλακή και θα σου ξανασπάσουμε το κεφάλι. Μη διανοηθείς, θα σου κόψουμε το χέρι. Θα σου βάλουμε τα λεφτά από το φακελάκι να τα φας. Συνεννοηθήκαμε;» ανέφεραν τα άτομα που εισήλθαν στο γραφείο του γιατρού.

  «Όπως σε κάθε πεδίο, ειδικά στο δημόσιο και τον χώρο της υγείας δυο μεγάλες κατηγορίες αναδύονται. Από την μια γιατροί με βαθιά κοινωνική και συχνά πολιτική συνείδηση που ματώνουν καθημερινά για να αντιμετωπίσουν την υποχρηματοδότηση και την επέλαση των ιδιωτικοποιήσεων στην υγεία από την άλλη παράσιτα του κέρδους που εκμεταλλεύονται την ανάγκη των ανθρώπων της τάξης μας και απομυζούν πλούτο» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους για την «παρέμβαση» στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και συμπληρώνουν πως «αν η πρώτη κατηγορία, που δίνει πολύ περισσότερα από αυτά που θα έπρεπε να παίρνει από το σύνολο, αξίζει την ενεργό στήριξη όλων μας η δεύτερη θέλει outing και πολεμική. Η ματαιότητα να περιμένουμε από το κράτος να κάνει «καθάρσεις» εδώ και δεκαετίες έχει αποδειχτεί. Δεν έχουμε την φαντασίωση ότι οι δικές μας παρεμβάσεις θα το πετύχουν. Δεν υπάρχουν σωτήρες. Μόνο η ενεργή κοινωνική συνείδηση, η εκγρήγορση και η ετοιμότητα όλων να αντιμετωπίσουμε τέτοια φαινόμενα, το θάρρος και η αλληλεγγύη μπορούν να λύσουν προβλήματα που κράτος και κεφάλαιο διαιωνίζουν».

  Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία ενημερώθηκε από την ανάρτηση των μελών του «Ρουβίκωνα» στο διαδίκτυο και δεν υπήρξε καμία τηλεφωνική καταγγελία στην άμεση δράση.  Επίσης δεν έχει υπάρξει καμία σχετική κατάθεση ούτε από τον γιατρό, ούτε από το προσωπικό του νοσοκομείου και μάλιστα όλοι αρνήθηκαν όταν αξιωματικοί της ασφάλειας τους παρότρυναν να καταθέσουν για το περιστατικό.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk