• Αναζήτηση
 • Με σημαίες και εικόνες εναντίον της παράστασης «Ώρα του Διαβόλου»

  Ένταση σημειώθηκε χθες το βράδυ έξω από το θέατρο «Αριστοτέλειον», στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν άτομα που κρατούσαν ελληνικές σημαίες και εικόνες, επιχείρησαν να διακόψουν την παράσταση «Ώρα του Διαβόλου». Τα 50 περίπου άτομα που βρέθηκαν έξω από το θέατρο δήλωσαν ότι είναι μέλη της οργάνωσης «Ιερός Λόχος».

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ένταση σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης έξω από το θέατρο «Αριστοτέλειον», στο
  κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν άτομα που κρατούσαν ελληνικές σημαίες και
  εικόνες, επιχείρησαν να διακόψουν την παράσταση «Ώρα του Διαβόλου». Τα
  50 περίπου άτομα που βρέθηκαν έξω από το θέατρο δήλωσαν ότι είναι μέλη
  της οργάνωσης «Ιερός Λόχος».

  Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκε έξω από το θέατρο, απέναντι από το Λευκό Πύργο και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον της παράστασης και υπέρ του έθνους και της Ορθοδοξίας. Σε κάποια στιγμή επιχείρησαν να προσεγγίσουν το κτίριο, αλλά τους απώθησαν αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί μπροστά από την είσοδο.

  Η κατάσταση εκτονώθηκε και στις 9.00 το βράδυ οπότε και άρχισε η θεατρική παράσταση.
  Για τις σκηνές που εξελίχθηκαν έξω από το θέατρο μίλησε στο στο thestival.gr, λίγο πριν την έναρξη της παράστασης, ο πρωταγωνιστής και γνωστός ηθοποιός, Γιώργος Χρανιώτης.

  «Είναι περισσότερο αστείο να υπάρχουν αυτή τη στιγμή κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι εμποδίζουν την τέλεση μίας παράστασης. Είναι ένα κείμενο του Φερνάντο Πεσσόα και από όσο έχω διαβάσει δεν έχει καμία σχέση με τον σατανισμό ή τέτοιου είδους πρακτικές. Εύχομαι αυτοί οι άνθρωποι να διαβάσουν το βιβλίο και από εκεί και πέρα να αποκρυσταλλώσουν μία άποψη, να κατανοήσουν τα πολύ αυτονόητα και να διαμαρτύρονται για διαφορετικούς λόγους και με διαφορετικό τρόπο, όταν το κρίνουν απαραίτητο. Όχι για κάτι τέτοιο γιατί είναι πάρα πολύ γελοίο και αστείο ταυτόχρονα», τόνισε ο γνωστός ηθοποιός.

  Πάντως τα μέλη της οργάνωσης «Ιερός Λόχος» ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμέρα το βράδυ έξω από το θέατρο Αριστοτέλειον.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk