• Αναζήτηση
 • Αλλάζει τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας ο Γαβρόγλου

  Ο ακαδημαϊκός χάρτης στην Ελλάδα επανασχεδιάζεται από την αρχή, με τα ανώτατα ιδρύματα να μειώνονται και τα ΤΕΙ να… πανεπιστημιοποιούνται. Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης περιλαμβάνει μείωση των ιδρυμάτων τα επόμενα χρόνια, με «αφομοίωση» από την ανώτατη εκπαίδευση και του θεσμού των ΙΕΚ, καθώς άμεσα θα οργανωθούν τα διετή προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης στα οποία οι υποψήφιοι θα μπαίνουν χωρίς εξετάσεις

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ο ακαδημαϊκός χάρτης στην Ελλάδα επανασχεδιάζεται από την αρχή, με τα ανώτατα ιδρύματα να μειώνονται και τα ΤΕΙ να… πανεπιστημιοποιούνται. Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης περιλαμβάνει μείωση των ιδρυμάτων τα επόμενα χρόνια, με «αφομοίωση» από την ανώτατη εκπαίδευση και του θεσμού των ΙΕΚ, καθώς άμεσα θα οργανωθούν τα διετή προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης στα οποία οι υποψήφιοι θα μπαίνουν χωρίς εξετάσεις.

  Μετά τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ανακοίνωσε την ενοποίηση του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Πρόκειται για την πρώτη ενοποίηση πανεπιστημίου και ΤΕΙ που γίνεται στη χώρα.

  Από τη συνένωσή τους θα προκύψουν ένα νέο Τμήμα Τουριστικών Σπουδών με έδρα την Κέρκυρα και πιθανόν ένα Τμήμα Ασιατικών Σπουδών, το οποίο ζητά το ίδρυμα, ενώ αδιευκρίνιστο είναι τι θα γίνει με τα τμήματα του τεχνολογικού ιδρύματος.

  Πάντως τον επόμενο Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουν τα πρώτα τμήματα του νέου ιδρύματος, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά επί του θέματος ο υπουργός Παιδείας, «θα πρέπει να αξιολογηθεί ο τρόπος κατανομής όλων των τμημάτων του, ώστε να ωφεληθούν και τα υπόλοιπα νησιά».

  Διαβάστε αναλυτικά στα tanea.gr

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk