• Αναζήτηση
 • Τόσκας vs ΝΔ για υπερβολές σχετικά με τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

  Σαφείς αιχμές για τη στάση της ΝΔ όσον αφορά στην υπόθεση της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου αφήνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για υπερβολές και πυροτεχνήματα.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Σαφείς αιχμές για τη στάση της ΝΔ όσον αφορά στην υπόθεση της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου αφήνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για υπερβολές και πυροτεχνήματα.

  «Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ακριβώς ότι την τελευταία διετία έχουμε πολύ μεγάλο αριθμό εξιχνιάσεων υποθέσεων και στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αν θέλετε και στα Εξάρχεια. Και φτάνει τώρα η Νέα Δημοκρατία και βέβαια οι εφημερίδες οι οποίες επηρεάζονται από την γραμμή της και εμφανίζουν την χώρα ότι ανθεί το έγκλημα, ανθίζει το έγκλημα χωρίς τιμωρία, εμφανίζουν ότι είμαστε Κολομβία, ότι υπάρχουν επικίνδυνες καταστάσεις στην Αθήνα», τονίζει ο υπουργός μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 88,6 FM.

  «Αυτό που επιτυγχάνει η ΝΔ είναι να μας δείξει πιο καθαρά από ποτέ πόσο ακροδεξιά ρητορική ακολουθεί, όταν βλέπουμε πραγματικά τον κ. Δένδια ο οποίος θέλει να εμφανίζεται ως μετριοπαθής, να μιλάει για Κολομβία να μιλάει για περίοδο βίας και αίματος ενώ πριν από λίγα χρόνια ήταν και ο ίδιος υπεύθυνος σε αυτόν τον τομέα και να αμφισβητούν, όπως ο κ. Σταμάτης, τα στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας για την εγκληματικότητα, δηλαδή όπου δεν τους συμφέρουν τα στατιστικά στοιχεία, τα αμφισβητούν. Αυτή είναι η κατάσταση. Δεν θέλω να ακολουθήσω την αντιπολίτευση σε αυτόν τον ολισθηρό κατήφορο. Καλλιεργούν τον φόβο και την ανασφάλεια στους πολίτες και διασύρουν με την στάση τους βέβαια και τη χώρα» προσθέτει ο κ. Τόσκας.

  Όσον αφορά στις έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών της δολοφονίας του Μ.Ζαφειρόπουλου ο κ. Τόσκας χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες τόνισε «πως προχωρούν με καλό ρυθμό και θα δούμε τι θα προκύψει».

  Πυρά κατά Δένδια για την εγκληματικότητα στη Δυτική Αττική

  Για την επιχείρηση στη Δυτική Αττική ανέφερε πως όταν ο κ. Δένδιας μετέφερε με «αστυνομικές κλούβες τους ναρκομανείς από το κέντρο της Αθήνας στο Μενίδι, είχε τεράστιες ευθύνες και έχει. Επομένως αυτή ήταν η πολιτική τους, ήταν η πολιτική τους να χρησιμοποιούν αυτόν τον τόπο, τη Δυτική Αττική, προκειμένου να κρύψουν τα προβλήματα της περιοχής. Εμείς προσπαθούμε τώρα και σε συνεργασία με άλλα υπουργεία γιατί σας είπα δεν είναι μόνο αστυνομικές ειδήσεις, να βελτιώσουμε την κατάσταση, δεν βελτιώνεται σε μία μέρα, θέλει πολύ προσπάθεια, πολλά έργα, πολλές και αστυνομικές επιχειρήσεις που δεν είναι εύκολη δουλειά».

  »Εγώ θα ήθελα να πω, πως έχουμε γυρίσει τα πράγματα και κατά τη διετία 2015-2017, η βαρύνουσα εγκληματικότητα αφορά στο 30% και η μικροεγκληματικότητα στο 70%. Τι γινόταν στη προηγούμενη διετία 2013-2014; Ήταν ανεστραμμένα αυτά τα στοιχεία, δηλαδή η μεγάλη εγκληματικότητα ήταν στο 70% και η μικροεγκληματικότητα στο 30%» συμπλήρωσε.

  Για το προσφυγικό πρόβλημα ανέφερε πως ο ελληνικός λαός έχει δείξει μια «καταπληκτική ψυχραιμία, ωριμότητα, δημοκρατική ευαισθησία, δείχνει την ωριμότητα του και τις ευαισθησίες του και διδάσκει την υπόλοιπη Ευρώπη, πλην όμως το πρόβλημα είναι τεράστιο. Το μεταναστευτικό πρόβλημα δεν λύνεται εύκολα και χρειάζονται συνέργιες από όλη την Ευρώπη».

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk