• Αναζήτηση
 • Εντατική αστυνόμευση στον Ασπρόπυργο

  «Βρείτε τους και πιάστε τους όσο πιο γρήγορα μπορείτε!».

  ΤοΒΗΜΑ Team
  «Βρείτε τους και πιάστε τους όσο πιο γρήγορα μπορείτε!». Η εντολή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στους αστυνομικούς για τους δράστες της επίθεσης σε βάρος του Ashfaq Mehmood στον Ασπρόπυργο ήταν σαφής και τα αποτελέσματα άμεσα καθώς συνελήφθη ένας 17χρονος και ταυτοποιήθηκαν ένας ακόμη συνομήλικός του και ένας 18χρονος, όλοι ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ενωση.
  Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενοι οι νεαροί ομογενείς να έχουν συστήσει «ομάδα κρούσης» στον Ασπρόπυργο και να επιτίθενται σε μετανάστες με το πρόσχημα των διαφορών από μεροκάματα σε διάφορες εργασίες.
  Οπως λένε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., η Δυτική Αττική είναι περιοχή με ιδιαιτερότητες, με διαφορετικές κοινότητες ανθρώπων (Ρομά, ομογενείς, πρόσφυγες) και χρειάζεται ειδική διαχείριση.
  Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. το πρώτο 6μηνο του 2017 σε όλη τη χώρα καταγγέλθηκαν 75 υποθέσεις «με πιθανολογούμενο ρατσιστικό κίνητρο» που διερευνήθηκαν ή διερευνώνται ακόμη, και σε 26 περιπτώσεις τα θύματα ήταν μετανάστες ενώ σε 19 περιπτώσεις ήταν περιστατικά με ρατσιστική ρητορική μίσους που εκφράστηκε είτε προφορικά είτε μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media) κ.ά.
   
  Σχετικά με την περιοχή του Ασπροπύργου επισημαίνεται ότι το ίδιο χρονικό διάστημα καταγγέλθηκαν τέσσερα περιστατικά επιθέσεων σε βάρος αλλοδαπών.
  Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημείωναν ότι είναι σε εξέλιξη το ειδικό πρόγραμμα εντατικής αστυνόμευσης στον Ασπρόπυργο έχοντας δώσει βάρος σε υποθέσεις που σχετίζονται με επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών ενώ στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται στοιχεία και πληροφορίες αναφορικά με τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ ομογενών και μεταναστών.
  Στόχος, όπως λένε, είναι η προστασία των αλλοδαπών, ενώ σε περίπτωση επίθεσης σε βάρος τους άμεσα ξεκινά η διερεύνηση της υπόθεσης για την ταυτοποίηση των δραστών, τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. «Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα, και όλες μας οι κινήσεις ελέγχονται από εισαγγελέα» λένε αξιωματικοί της Αστυνομίας.

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk