• Αναζήτηση
 • Κυρανάκης: Να πληρώσουν οι καναλάρχες ό,τι προβλέπεται από τον νόμο

  «Φυσικά να πληρώσουν οι καναλάρχες ό,τι προβλέπεται από τον νόμο, όπως και όλοι οι πολίτες» δήλωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Φυσικά να πληρώσουν οι καναλάρχες ό,τι προβλέπεται από τον νόμο, όπως και όλοι οι πολίτες» δήλωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

  Ο κ. Κυρανάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τόνισε ότι το ποσό των 35 εκατ. ευρώ είναι για δέκα χρόνια και απαντώντας σε ερώτηση του Κώστα Αρβανίτη ανέφερε ότι:«Με βάση την αγορά και τα διαφημιστικά έσοδα δεν νομίζω ότι είναι κάτι υπερβολικό».

  ΣΥΡΙΖΑ: Θετικό γεγονός η αλλαγή στάσης της ΝΔ για τηλεοπτικές άδειες

  «Η αλλαγή στάσης της Νέας Δημοκρατίας, αναφορικά με το εύλογο τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες, είναι ένα θετικό γεγονός» σημειώνει σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή όσα είπε για το θέμα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

  «Ο κ. Κυρανάκης δήλωσε ότι οι υποψήφιοι καναλάρχες πρέπει να πληρώσουν, κι ότι το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ είναι λογικό. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Καλούμε τη ΝΔ να μην υποχωρήσει σε ενδεχόμενες πιέσεις, συμβάλλοντας, έτσι, εποικοδομητικά στον τερματισμό του πολυετούς καθεστώτος τηλεοπτικής ανομίας» υπογραμμίζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

  «Αποκλειστικής αρμοδιότητας του ΕΣΡ το ποσό του τέλους χρήσης»

  Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγορεί πως αρνείται να μεταφέρει στο ΕΣΡ τις αρμοδιότητες του υπουργού, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα για τις τηλεοπτικές άδειες, εξαπέλυσε η ΝΔ, επαναλαμβάνοντας την σταθερή, όπως λέει, θέση της για το θέμα. Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΝΔ τονίζει:

  «Χάρη στην αποφασιστική στάση της Νέας Δημοκρατίας ναυάγησε η προσπάθεια χειραγώγησης και ελέγχου των τηλεοπτικών σταθμών και προστατεύθηκαν οι εργαζόμενοι».

  Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ΝΔ υποστηρίζει «τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος και την χορήγηση όσο το δυνατόν περισσότερων τηλεοπτικών αδειών επιτρέπει η τεχνολογία» ενώ υπενθυμίζει πως από την έναρξη του δημόσιου διαλόγου για το θέμα, πρότεινε η απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας να συνδέεται με την άμεση καταβολή τέλους χρήσης, χωρίς στημένους διαγωνισμούς».

  «Ο καθορισμός του ποσού του τέλους χρήσης θα πρέπει να είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του ΕΣΡ. Η κυβέρνηση, ακόμη και σήμερα, αρνείται να μεταφέρει στο ΕΣΡ τις αρμοδιότητες του υπουργού, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα. Ο κ. Παππάς, αντί να προκαλεί θόρυβο στο δημόσιο διάλογο, ας απολογηθεί επιτέλους για τον αντισυνταγματικό του νόμο κι ας σεβαστεί τη συνταγματική επιταγή» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

  Media