• Αναζήτηση
 • Εξιχνιάστηκε ληστεία σε τράπεζα στο Π.Φάληρο στις 9 Οκτωβρίου

  Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες τραπεζών και κλοπές οχημάτων και παράλληλα

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες τραπεζών και κλοπές οχημάτων και παράλληλα εξιχνιάστηκε άμεσα η ληστεία που πραγματοποιήθηκε σε τράπεζα στο Παλαιό Φάληρο στις 9 Οκτωβρίου.
  Όπως αναφέρθηκε κατά την παρουσίαση της υπόθεσης στην ΓΑΔΑ, ύστερα από οργανωμένες και συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, που πραγματοποιήθηκαν απογευματινές ώρες της 9ης Οκτωβρίου, σε περιοχές της Αττικής συνελήφθησαν μέλη της ομάδας και συγκεκριμένα τρια άτομα ηλικίας 38, 39 και 46 ετών.
  Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, ληστείας και πλαστογραφίας κατά συρροή και κατά συναυτουργία, της αντίστασης, της απόδρασης κρατουμένου, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.
  Από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν εξιχνιαστεί, πέραν της ληστείας στην τράπεζα και κλοπές οχημάτων, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή των κατηγορουμένων σε ανεξιχνίαστες ληστείες τραπεζών και στη διάπραξη παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.
  Ως προς το χρονικό εξιχνίασης της υπόθεσης επισημάνθηκε ότι «μεσημβρινές ώρες της 9ης Οκτωβρίου, οι δύο εκ των συλληφθέντων φορώντας ο ένας κράνος και ο δεύτερος μάσκα σιλικόνης, εισήλθαν σε υποκατάστημα τράπεζας, στο Παλαιό Φάληρο και με την απειλή όπλου και χειροβομβίδας ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους. Στη συνέχεια αφαίρεσαν από τα ταμεία περισσότερα από 13.400 ευρώ και διέφυγαν από το σημείο της ληστείας με δίκυκλη μοτοσικλέτα.»

  Άμεσα ενεργοποιήθηκε η ειδική ομάδα αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
  Απογευματινές ώρες της 9ης Οκτωβρίου «συνελήφθησαν σε περιοχή των Αθηνών τα δύο μέλη της ομάδας (38χρονος και 39χρονος). Μάλιστα, κατά τον εντοπισμό τους ο 39χρονος προσπάθησε να διαφύγει εμβολίζοντας υπηρεσιακό όχημα, ενώ προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, προέβαλε σθεναρή αντίσταση, απωθώντας τους αστυνομικούς.»

  Ακολούθως σε αστυνομική επιχείρηση στο Παλαιό Φάληρο εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 46χρονος ο οποίος είναι δραπέτης φυλακών Χανίων, καθώς στις 28 Aυγούστου 2017 αφού τελείωσε η άδεια του δεν επέστρεψε εκεί.
  Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε κατοικίες, οχήματα και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12.495 ευρώ, περίστροφο και 6 φυσίγγια, πλαστό δελτίο ταυτότητας Ρουμανικών Αρχών, πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης Ρουμανικών Αρχών, κλεμμένο αυτοκίνητο, κλεμμένη μοτοσικλέτα, κράνος, ρούχα και αντικείμενα που σχετίζονται με τη ληστεία, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM.
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk