• Αναζήτηση
 • «Αυτονόητο το πειθαρχικό στην ΕΕΤΤ για τον Ν. Παπαουλάκη»

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Τις αντιδράσεις του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής προκάλεσαν οι αποκαλύψεις ότι ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), κ Νίκος Παπαουλάκης είναι σύμβουλος της Τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, όπως και η ίδια η κυρία Αννα Ασημακοπούλου παραδέχθηκε.
  Πηγές του υπουργείου τονίζουν ότι είναι «προφανές το ασυμβίβαστο». Όπως σημειώνουν «το άρθρο 6 παρ. 5 του Ν. 4070/2012, όπως ισχύει, ορίζει ότι ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι της ΕΕΤΤ υπηρετούν με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και, για το λόγο αυτό, τελούν σε καθεστώς αναστολής άσκησης οποιουδήποτε άμισθου ή έμμισθου λειτουργήματος ή οποιασδήποτε επαγγελματικής δραστηριότητας.
  Η ομολογία ότι ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ λειτουργεί ως σύμβουλος βουλευτή συνιστά παράβαση της προαναφερθείσας νόμιμης υποχρέωσης και επιφέρει πειθαρχική ευθύνη σύμφωνα με το άρθρο 10 του ν. 4070/2012».
  Το υπουργείο θεωρεί αυτονόητη την πρόθεση της ΕΕΤΤ «να κινήσει πειθαρχική διαδικασία για την υπόθεση του κ. Παπαουλάκη».
  Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν ότι ο κ Παπαουλάκης, είναι ο άνθρωπος που «τράβηξε την πρίζα» της ΕΡΤ, υλοποιώντας το «μαύρο» και «πρωταγωνίστησε στη διενέργεια του διαγωνισμού για την παράδοση του φάσματος στη Digea, ως μοναδική υποψήφια, με ιδιαίτερα χαμηλό τίμημα και αμφιλεγόμενες διαδικασίες».
  Media