• Αναζήτηση
 • Τη Χρυσή Αυγή καταγγέλλει για τον ξυλοδαρμό αφισοκολλητή η ΠΕΝΕΝ

  Την επίθεση σε κλιμάκιο αφισοκολλητών στον Πειραιά από ομάδα αγνώστων, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ, υποστηρίζοντας πως πίσω από την επίθεση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την επίθεση σε κλιμάκιο αφισοκολλητών στον Πειραιά από ομάδα αγνώστων, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), η οποία καταγγέλλει πως ομάδα περίπου 10-12 ατόμων που επέβαιναν σε μηχανές, τα ξημερώματα επιτέθηκαν σε αφισοκολλητές που τοποθετούσαν αφίσες για την εκδήλωση της ΠΕΝΕΝ με θέμα την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

  Το περιστατικό, σύμφωνα με την ΠΕΝΕΝ συνέβη έξω από τον Οίκο Ναύτη, όπου αρχικά με απειλές και εν συνεχεία χρησιμοποιώντας σωματική βία τραυμάτισαν έναν εκ των αφισοκολλητών.

  «Η νεοναζιστική Χρυσαυγίτικη συμμορία εξακολουθεί να δρα ανενόχλητη και με τα τάγματα εφόδου οργανώνει επιχειρήσεις και επιθέσεις ενάντια στο εργατικό αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα, ενάντια στους μετανάστες σε διάφορες λαϊκές γειτονιές και συνοικίες όπως είναι ο Ασπρόπυργος, το Πέραμα, ο Πειραιάς κ.λπ.» καταγγέλλουν οι Ναυτικοί, τονίζοντας πως «δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω από την συμμετοχή και τη δράση τους στο αντιφασιστικό κίνημα», αλλά αντίθετα, θα εντείνουν τον αγώνα τους για την πολιτική και ιδεολογική απομόνωσή της νεοφασιστικής οργάνωσης.

  Τέλος, η Ένωση καλεί τα συνδικάτα να λάβουν αποφασιστική θέση ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις και να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να κλείσουν τα γραφεία της ΧΑ που αποτελούν ορμητήρια ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk