• Αναζήτηση
 • Τα περισσότερα πλωτά φράγματα απορρύπανσης έχουν αποσυρθεί

  Τα περισσότερα πλωτά φράγματα απορρύπανσης έχουν αποσυρθεί πλην εκείνων της Σαλαμίνας, ενός τμήματος της περιοχής του Ελληνικού και ενός τμήματος της περιοχής της Γλυφάδας επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή για την πορεία των εργασιών απορρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Τα περισσότερα πλωτά φράγματα απορρύπανσης έχουν αποσυρθεί πλην εκείνων της Σαλαμίνας, ενός τμήματος της περιοχής του Ελληνικού και ενός τμήματος της περιοχής της Γλυφάδας επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή για την πορεία των εργασιών απορρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου.
  Επίσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:
  – Στη Σαλαμίνα, δεν παρατηρείται θαλάσσια ρύπανση. Επιχείρησαν ιδιωτικά συνεργεία, αποτελούμενα από 119 άτομα συνολικά, με πιεστικά μηχανήματα και λοιπά μηχανικά μέσα προς καθαρισμό των βράχων και των ακτών στην ευρύτερη περιοχή του όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνόσουρας – Αγίου Νικολάου. Αναμένεται ενίσχυση των μηχανικών μέσων που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό της εν λόγω περιοχής. Στην περιοχή «Θεατράκι», δύτες επιχείρησαν τον καθαρισμό του βυθού και η κατάσταση παρουσιάζεται πολύ βελτιωμένη.
  – Στη θαλάσσια περιοχή της Πειραϊκής, έχουν ολοκληρωθεί από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας όλες οι απαιτούμενες εργασίες καθαρισμού των ακτών.
  – Στην περιοχή Παλαιού Φαλήρου, η γενικότερη εικόνα της ακτογραμμής παρουσιάζει πολύ μεγάλη βελτίωση καθώς ουσιαστικά έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού της ακτογραμμής της περιοχής. 
  – Στη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου, στο Α’ και Β’ Αλίπεδο, έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού των ακτών. Μπροστά από τις παραλίες των Δήμων Αλίμου και Ελληνικού και ειδικότερα της Παλιάς Φαντασίας, του ΝΑΟΑΚ, του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών, του ΕΛΚΕΘΕ, του Αγίου Κοσμά και του Αγίου Αλεξάνδρου εκτελέστηκαν εργασίες καθαρισμού των ακτών με μηχανικά μέσα από προσωπικό ιδιωτικού συνεργείου, 47 ατόμων συνολικά. Η κατάσταση και σε αυτή την περιοχή παρουσιάζει καθημερινά σταθερή βελτίωση και αναμένεται ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού τις προσεχείς ημέρες.
  – Στην περιοχή των μαρίνων της Γλυφάδας, συνεχίστηκαν οι εντατικές εργασίες καθαρισμού των ακτών με μηχανικά μέσα από συνολικά 57 άτομα της αναδόχου εταιρείας. Η κατάσταση στην περιοχή παρουσιάζει σαφή βελτίωση και αναμένεται, εντός των προσεχών ημερών, ολοκλήρωση των εκτελούμενων εργασιών καθαρισμού.
  – Στην εγκατάσταση «Αστέρας Γλυφάδας», όπου η κατάσταση παρουσιάζει επίσης σαφή βελτίωση, επιχείρησε εργασίες καθαρισμού των ακτών από συνεργείο 22 ατόμων της αναδόχου εταιρείας με μηχανικά μέσα.
  Επιπρόσθετα, γνωρίζεται ότι «επιχείρησαν ένα σκάφος απορρύπανσης και ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, δύο ιδιωτικά σκάφη απορρύπανσης, καθώς και λοιπά σκάφη της αναδόχου εταιρείας. 
  Επίσης, σύμφωνα με ενημέρωση της αναδόχου εταιρείας, στην περιοχή του ναυαγίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, οι εργασίες καθαρισμού των δεξαμενών φορτίου του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ».
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk