• Αναζήτηση
 • Νέα φασιστική επίθεση σε μετανάστη εργαζόμενο στη Λαμπρινή

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Και νέα φασιστική επίθεση σε βάρος του 30χρονου Ουσμάν Μοχάμεντ, 30 ετών τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, 9 Οκτωβρίου.

  Ο 30χρονος εργαζόμενος σε εστιατόριο, τα ξημερώματα Κυριακής προς Δευτέρα έφυγε από το χώρο όπου εργάζεται και κατευθυνόμενος προς τη Λεωφόρο Ηρακλείου και Τραλλέων δέχτηκε επίθεση και λιντσάρισμα από ομάδα 10-12 ατόμων, ηλικίας από 20 έως 30 χρόνων.

  Όπως καταγγέλλει και περιγράφει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) τον περικύκλωσαν και άρχισαν να τον κλωτσάνε. Λιποθύμησε από τα χτυπήματα και όταν συνήλθε επέστρεψε στο χώρο της δουλειάς του από όπου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Από εκεί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα με τραύματα στο πρόσωπο, σπασμένη μύτη και γδαρσίματα στα χέρια.

  Ο ίδιος γνωρίζει λίγα ελληνικά και δεν ήταν σε θέση να αντιληφθεί τι του φώναζαν οι δράστες της ρατσιστικής επίθεσης όταν τον χτυπούσαν.

  Η ΚΕΕΡΦΑ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι «τελευταία, πυκνώνουν και εξαπλώνονται οι ρατσιστικές επιθέσεις κατά εργατών μεταναστών φτάνοντας τις τέσσερις των τελευταίο μήνα, στην Ν. Ιωνία, Ν. Ηράκλειο, Αγ. Ανάργυροι, Κόκκινος Μύλος. Οι επιθέσεις φαστιστών σε μετανάστες εργάτες γης στην Γκορυτσά συνεχίζονται εδώ και ένα χρόνο ενώ παραμένουν ασύλληπτοι οι δράστες παρά το ότι είναι γνωστοί στην Αστυνομία. Η απάντηση θα δοθεί στην Πανελλαδική Συνέλευση και την Διεθνή Συνάντηση της ΚΕΕΡΦΑ στις 14-15 Οκτώβρη – έναρξη το Σάββατο 14/10 στη μία το μεσημέρι – στο κλεισό γήπεδο μπάσκετ του Ρούφ».

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk