• Αναζήτηση
 • Με διεθνείς συμμετοχές η Συνάντηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Με διεθνείς συμμετοχές από οκτώ χώρες και συγκεκριμένα από την  Καταλωνία, η Γερμανία, Η Βρετανία, η Γαλλία, η Τουρκία, η Κύρος, η Ολλανδία και η Δανία ξεκινά το Σάββατο η Διεθνής Συνάντηση και η Πανελλαδική Συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ.

  Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύρια 14 και 15 Οκτωβρίου στην Αθήνα και ενώ συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, οι Καταλωνοί ψήφισαν για την ανεξαρτηρία τους, στην Γερμανία ανέρχεται το ρατσιστικό ακροδεξιό κόμμα AFD,  η Μαρί Λεπέν καραδοκεί στην Γαλλία και η Τερέζα Μέι έχει ήδη εξαπολύσει μία υστερική εκστρατεία κατά των μεταναστών, φουντώνοντας την ισλαμοφοβία, σναφέρει στην ανακοίνωσή της η  Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τον Φασισμό.

  Θα μετέχουν

  Από την Καταλωνία, Στηβ Σεντάρ, εκπρόσωπος της κίνησης Ενωμένοι ενάντια στο Φασισμό Καταλονίας UCFR. Υπεύθυνος επιτροπών περιφρούρησης των εκλογικών τμημάτων στην Βαρκελώνη την μέρα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλωνίας.

  Ο Στηβ Σεντάρ θα βρίσκεται στην Αθήνα την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Οκτώβρη και θα περιοδεύσει στις σχολές για να μεταφέρει τα μηνύματα της Καταλωνίας.

  Συγκεκριμένα θα βρίσκεται: Την Πέμπτη 12/10, 12μ, στο αίθριο της Φιλοσοφικής και 2.30μμ στο Πάντειο. Την Παρασκευή 13/10, 12μ στη ΝΟΠΕ στο εσωτερικό αίθριο και 2.30μμ στο ΤΕΙ Αθήνας, στην αίθουσα προβολών της ΣΓΤΚΣ.

  ΓΕΡΜΑΝΙΑ, Κριστίνε Μπούχολτς, βoυλευτής Die Linke, κίνηση Ξεσηκωθείτε Ενάντια στο Ρατσισμό (Aufstehen Gegen Rassismus)

  «Στη Γερμανία, το ρατσιστικό ισλαμοφοβικό κόμμα AfD μόλις κέρδισε πάνω από το 12% των ψήφων. Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, φασίστες μπαίνουν στην Ομοσπονδιακή Βουλή ενώ πρόκειται να πάρουν την πλειοψηφία μέσα στο AfD.

  Mερίδιο της ευθύνης έχουν τα ΜΜΕ που έδωσαν βήμα στους φασίστες και υιοθέτησαν την ατζέντα τους και βέβαια τα κόμματα του κατεστημένου με την επιμονή τους στις πολιτικές του ρατσισμού, του νεοφιλελευθερισμού και της κατάργησης του ασύλου. Αυτές δημιουργούν την κρίση στην κοινωνία και ανοίγουν τον δρόμο στο AfD.

  Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα ισχυρό αντιφασιστικό κίνημα μέσα στην κοινωνία που να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να συμμετέχουν και να διαδηλώνουν μαζικά στο δρόμο κατά του AfD. Γιατί μόνο ένα μαζικό κίνημα μπορεί να το σταματήσει.

  Θα συμμετάσχω στη Διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση στην Αθήνα στις 14-15 Οκτώβρη γιατί είναι ανάγκη να ανταλλάξουμε εμπειρίες και να συζητήσουμε πάνω στο πως θα έχουμε μια επιτυχή αντιμετώπιση της φασιστικής απειλής».

  ΒΡΕΤΑΝΙΑ, Γουέιμαν Μπένετ, Stand up to Racism «Ξεσηκωθείτε ενάντια στο Ρατσισμό» και την κίνηση Unite Against Facism.

  Θα μεταφέρει την εικόνα από τη δράση του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος στη Βρετανία του BREXIT και της μαζικής αντίστασης στις ισλαμοφοβικές επιθέσεις των φασιστών.

  «Μέσα σε αυτή τη συγκυρία το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα χρειάζεται να συντονίσει τη δράση του και ταυτόχρονα να αναζητήσει τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να συγκρουστεί αποτελεσματικά με την ισλαμοφοβία, το ρατσισμό και τους φασίστες. Θα μπορέσουμε να τα συζητήσουμε αυτά στην Αθήνα στις 14-15 Οκτώβρη και στο Λονδίνο μια βδομάδα αργότερα»

  ΓΑΛΛΙΑ, Βανίνα Τζιουντιτσελί, εκπαιδευτικός, μέλος του ΝPA και αντιρατσιστικής κίνησης στη Γαλλία
  «Στη μάχη ενάντια στην άνοδο του ακροδεξιού κόμματος της Μαρίνα Λεπέν, στην αντίσταση στην ρατσιστική πολιτική της Αστυνομίας που δολοφονεί και βασανίζει νέους μετανάστες, στην πάλη ενάντια την ισλαμοφοβία, κόντρα στο καθεστώς εξαίρεσης και εκτάκτου ανάγκης, δυναμώνει ένα νέο μαζικό κίνημα στην Γαλλία».

  ΤΟΥΡΚΙΑ, Ντενιζ Γκουγκόρεν
  ΚΥΠΡΟΣ, Ντίνος Αγιομαμίτης
  ΟΛΛΑΝΔΙΑ Εβούτ Βάντεμπεργκ
  ΔΑΝΙΑ, Λενέ Γιούνκερ

  Πολλές και σημαντικές οι συμμετοχές στις συζητήσεις:

  Συμμετέχουν ακόμη η Μαρία Κασκαρίκα, μητέρα φοιτητή Αλέξη Λάζαρη,η Κωνσταντίνα Κούνεβα, ευρωβουλευτίνα, ο Κώστας Μανταίος, πρόεδρος ΣΦΕΑ, ο Μάριος Σούσσης, πρόεδρος Συλλόγου Απογόνων Θυμάτων Ολοκαυτώματος,ο Γιώργος Τσιάκαλος, πανεπιστημιακός, η Κατερίνα Θωίδου, δημοτική Σύμβουλος Νίκαια-Ρέντη, ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης, πρόεδρος ΠΟΣΠΕΡΤ, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ,δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος “η Ενότητα”, ο Γιάννης Σηφακάκης, ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Αργυρή Ερωτοκρίτου, Ειδικευόμενη ιατρός Γενηματάς, η Λορέττα Μακόλεϊ, Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών της Αφρικής.

  Ακόμη ομιλητές από την Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής είναι οι
  Δημήτρης Ζώτος, Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης.

  Στην αφρικάνικη μουσική βραδιά συμμετέχει ο Μοχάμεντ Καμαρά, μουσικός από τη Γουϊνέα, ο οποίος αντιμετώπισε πρόσφατα την αστυνομική ρατσιστική βία στο Μοναστηράκι. Μαζί με τους φίλους, μουσικούς από την Αφρική, με τα τζέμπε θα εκφράσουν έτσι τη διαμαρτυρία τους.

  Το πρόγραμμα είναι το εξής:

  Πρόγραμμα διεθνούς συνάντησης και πανελλαδικής συνέλευσης κατα του ρατσισμού και του φασισμού, 14-15 Οκτώβρη, κλειστό γήπεδο μπάσκετ Ρούφ

  Σάββατο 14/10

  12.00-13.00.Προσέλευση-Υποδοχή
  13.00-15.30. Πως συνεχίζουμε την μάχη ενάντια στο φασισμό

  Ομιλητές
  Μαρία Κασκαρίκα, μητέρα φοιτητή Αλέξη Λάζαρη
  Κριστίν Μπούχολτζ, Aufstehen gegen Rassismus, βουλευτίνα Die Linke
  Κωνσταντίνα Κούνεβα, ευρωβουλευτίνα
  Βανίνα Τζιουντιτσελί, Γαλλία
  Κώστας Μανταίος, πρόεδρος ΣΦΕΑ
  Μάριος Σούσσης, πρόεδρος Συλλόγου Απογόνων Θυμάτων Ολοκαυτώματος
  Κατερίνα Θωίδου, δημοτική Σύμβουλος Νίκαια-Ρέντη
  Παναγιώτης Καλφαγιάννης, πρόεδρος ΠΟΣΠΕΡΤ
  Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ,δημοτικός σύμβουλος Αθήνας

  16.00-18.30. Η αντίσταση στο ρατσισμό,την ισλαμοφοβία,
  τα στρατόπεδα συγκέντρωσης

  Ομιλητές
  Γουέιμαν Μπένετ, Stand Up to Racism, UAF
  Γιώργος Τσιάκαλος, πανεπιστημιακός
  Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος “η Ενότητα”
  Γιάννης Σηφακάκης, ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
  Αργυρή Ερωτοκρίτου, Ειδικευόμενη ιατρός Γενηματάς
  Στηβ Σεντάρ, Καταλωνία
  Λορέττα Μακόλεϊ, Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών της Αφρικής
  19.00-20.00.Η δίκη της Χρυσής Αυγής
  Ομιλητές από την Πολιτική Αγωγή στη δίκη της ΧΑ
  Δημήτρης Ζώτος, Θανάσης Καμπαγιάννης,Κώστας Παπαδάκης

  20.30-21.00.Αποφάσεις της Πανελλαδικής Συνέλευσης
  21.00-23.00.Zωντανή Αφρικάνικη μουσική, φαγητό

  Κυριακή 15/10.11.00-14.00.Διεθνής Συνάντηση,πρωτοβουλίες δράσης


  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk