• Αναζήτηση
 • Ασπρόπυργος: 17χρονο ομογενή αναγνώρισε το θύμα της επίθεσης

  Έναν 17χρονο ομογενή από τη Ρωσία αναγνώρισε το θύμα της επίθεσης στον Ασπρόπυργο, Ασφάκ Μαχμούντ, ανάμεσα στους πέντε δράστες.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Έναν 17χρονο ομογενή από τη Ρωσία αναγνώρισε το θύμα της επίθεσης στον Ασπρόπυργο, Ασφάκ Μαχμούντ, ανάμεσα στους πέντε δράστες.

  Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, όπως και οι τέσσερις συνεργοί του.


  Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο νεαρός δράστης συμμετείχε σε ομάδες ομογενών από τη Ρωσία που κατοικούν στην περιοχή και βρίσκονται σε διαρκή αντιπαλότητα με Πακιστανούς εργάτες για την εργασία τους σε χωράφια και επιχειρήσεις της περιοχής με χαμηλότερα μεροκάματα.

  Σε ανακοίνωσή της, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ)
  καταγγέλλει ότι «τελευταία, πυκνώνουν και εξαπλώνονται οι ρατσιστικές επιθέσεις κατά εργατών μεταναστών, φτάνοντας τις τέσσερις τον τελευταίο μήνα, ωστόσο οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι παρά το γεγονός ότι είναι γνωστοί».

  Επίσης σήμερα ο Ασφάκ Μαχμούντ συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα. Συνοδευόταν από τον Javied Aslam, Πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα και τον Πάνο Λάμπρου, υπεύθυνο του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση κατά τη συνάντηση έγινε εκτενής αναφορά στην τελευταία επίθεση στον Ασπρόπυργο και την κατάσταση στην περιοχή. Ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημέρωσε για τα μέτρα που λαμβάνει η Αστυνομία για να οδηγηθούν οι δράστες στη Δικαιοσύνη, όπως και για τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας για τους πολίτες στην περιοχή.

  Επίσης ο κ. Τόσκας τόνισε ότι ουδεμία ανοχή σε φασίζουσες πρακτικές μπορεί να υπάρξει και επισήμανε ότι έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες στην Αστυνομία.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk