• Αναζήτηση
 • Αρχίζουν τα έργα στο αεροδρόμιο Μυκόνου

  Από το διάδρομο απογείωσης/προσγείωσης θα ξεκινήσουν τα έργα αναβάθμισης της Fraport Greece στο αεροδρόμιο Μυκόνου, προκειμένου αυτός να ανταποκριθεί στην προβλεπόμενη κίνηση για τα επόμενα 20 χρόνια.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Από το διάδρομο απογείωσης/προσγείωσης θα ξεκινήσουν τα έργα αναβάθμισης της Fraport Greece στο αεροδρόμιο Μυκόνου, προκειμένου αυτός να ανταποκριθεί στην προβλεπόμενη κίνηση για τα επόμενα 20 χρόνια. Για την ανακατασκευή του διαδρόμου, το αεροδρόμιο θα χρειαστεί να παραμείνει κλειστό για το χρονικό διάστημα από τις 13 έως τις 29 Νοεμβρίου 2017.
  Σε συνέχεια μίας ιδιαίτερα επιτυχημένης καλοκαιρινής περιόδου, κατά την οποία σημειώθηκε αύξηση 19,2% στην κίνηση των επιβατών και 30% στο συνολικό αριθμό πτήσεων, το αεροδρόμιο Μυκόνου θα υποδεχτεί το 2018 με έναν ολοκαίνουργιο, ασφαλή και συμβατό με τα διεθνή πρότυπα διάδρομο.
  Ολόκληρη η υπάρχουσα επιφάνεια  του διαδρόμου θα αντικατασταθεί από ένα νέο στρώμα ασφάλτου, υψηλής αντοχής,  στο οποίο θα υπάρχουν οι απαραίτητες σημάνσεις, σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις πιστοποίησης του EASA (European Aviation Safety Agency).
  Τα σχέδια της Fraport Greece για την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Μυκόνου  επίσης περιλαμβάνουν την επέκταση και αναδιαμόρφωση του τερματικού σταθμού, επιφέροντας αύξηση 50% της συνολικής έκτασης του αεροσταθμού σε 13.350 τ.μ. Ακόμη, νέο πυροσβεστικό σταθμό, αναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών, αύξηση κατά 33% των σταθμών Check-in (από 12 σε 16), αύξηση κατά 17% του συνολικού αριθμού πυλών (από 6 σε 7) και 25% αύξηση των σημείων  ασφαλείας και ελέγχου του αεροδρομίου (από 4 σε 5).
  Όσον αφορά τις πτήσεις των ελικοπτέρων για ιατρικούς λόγους, κατά τις ημέρες που το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό για εργασίες, θα συνεχιστούν σε όλο αυτό το διάστημα κανονικά, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

  «Τα έργα που θα ξεκινήσουν στα μέσα Νοεμβρίου στο αεροδρόμιο της Μυκόνου αποτελούν μέρος του συνολικού σχεδίου που έχουμε καταρτίσει για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των 14 αεροδρομίων. Όπως ήδη γνωρίζετε, δίνουμε έμφαση στην ασφάλεια των αεροδρομίων. Συνεπώς, η ανακατασκευή του διαδρόμου αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές της Μυκόνου με τις οποίες μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για ένα σύγχρονο και φιλικό για τους επιβάτες αεροδρόμιο, και  τις οποίες θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την υποστήριξή τους, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και έχουμε λάβει όλα τα μέτρα ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τυχόν ταλαιπωρία για τους επιβάτες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου» δήλωσε ο κ. Alexander Zinell, διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece.
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk