• Αναζήτηση
 • Μυτιλήνη: Πρώτο κουδούνι για τους μαθητές της Βρίσας

  Το πρώτο κουδούνι, μετά το σεισμό της 12ης Ιουνίου, ήχησε την Δευτέρα στο νέο δημοτικό σχολείο και στο νηπιαγωγείο της Βρίσας, με τους 53 μαθητές να πανηγυρίζουν και τους γονείς να γεμίζουν δάκρυα χαράς.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Το πρώτο κουδούνι, μετά το σεισμό της 12ης Ιουνίου, ήχησε την Δευτέρα στο νέο δημοτικό σχολείο και στο νηπιαγωγείο της Βρίσας, με τους 53 μαθητές να πανηγυρίζουν και τους γονείς να γεμίζουν δάκρυα χαράς. 

  Το πιο ελπιδοφόρο κουδούνι της χρονιάς, «το πιο χαρμόσυνο της ως τα τώρα ζωής του» όπως το χαρακτήρισε ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός.
    
  Το ολοκαίνουριο σχολείο της Βρίσας, στην αυλή του κατεστραμμένου από τον σεισμό υπερεκατοντάχρονου ιστορικού σχολείου του χωριού, είναι από την Δευτέρα  το πρωί γεγονός. Κι όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από τα στελέχη του υπουργείου Παιδείας που μελέτησε και επέβλεψε την κατασκευή του νέου σχολείου, είναι ένα από τα πιο σύγχρονα σχολεία της Ελλάδας, δεδομένου ότι ο εξοπλισμός, του οποίου η παραλαβή θα ολοκληρωθεί το αργότερο ως τα τέλη του μήνα, περιλαμβάνει εκτός από σύγχρονα έπιπλα, διαδραστικούς πίνακες και υπολογιστές για όλες τις τάξεις του τριθέσιου δημοτικού σχολείου και του διθέσιου νηπιαγωγείου.

  Όταν θα κατασκευασθεί το νέο σχολείο στη θέση του παλιού, το οποίο και θα κατεδαφιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα, οι νέες υποδομές, που παραδόθηκαν σήμερα, έχει προβλεφθεί να χρησιμοποιηθούν ως χώροι πολλαπλών πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων του σχολείου, αλλά και όλου του χωριού.

  Το έργο κόστισε συνολικά περί τα 500.000 ευρώ, όπως σημείωσε η παριστάμενη στα εγκαίνια του καινούργιου σχολείου της Βρίσας, διευθύντρια της τεχνικής υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας, Έφη Φλώρου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφού η δημιουργία του προέβλεπε και βαριά έργα πολιτικού μηχανικού στο επικλινές έδαφος της αυλής που χρησιμοποιήθηκε.

  Φανερά συγκινημένη η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου της Βρίσας, Μυρσίνη Νικέλλη, κρατώντας μια γλάστρα με λουλούδια από ένα φυτό που σώθηκε από τα ερείπια του παλιού σχολείου, μίλησε για την ελπίδα του ξαναγεννήματος του σχολείου. Όπως τόνισε, «32 μαθητές δημοτικού και 13 νήπια, επιστρέφουν στο σχολείο τους, δίνοντας το μήνυμα πως το χωριό τους μπορεί να ξαναχτιστεί».

  Σε αυτό το μήνυμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βρίσας, Στρατής Παράκοιλας, που μίλησε για τα προβλήματα που μπορούν να ξεπεραστούν με καλή διάθεση και συνεργασία. Αναφέρθηκε δε ονομαστικά, σε όλους εκείνους τους εργαζομένους σε υπηρεσίες αλλά και στα στελέχη της αυτοδιοίκησης, που εργάστηκαν στην κατεύθυνση της ελπίδας που σηματοδότησε η σημερινή μέρα.

  Σε όλα τα παιδιά του σχολείου δόθηκαν τσάντες και σχολικά εφόδια, που προσέφεραν ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων της Βρίσας, φορείς και ιδιώτες.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk