• Αναζήτηση
 • Μυτιλήνη: Αναζητούνται τα αίτια θανάτου της 5χρονης στη Μόρια

  Η ιατροδικαστική εξέταση στη Μυτιλήνη δεν φώτισε τα αίτια του θανάτου του πεντάχρονου κοριτσιού πρόσφυγα από τη Συρία, που βρέθηκε νεκρό το πρωί της Κυριακής, σε σκηνή στον καταυλισμό μεταναστών και προσφύγων στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, παρά το γεγονός ότι οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν ότι το κοριτσάκι αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Η ιατροδικαστική εξέταση στη Μυτιλήνη δεν φώτισε τα αίτια του θανάτου του πεντάχρονου κοριτσιού πρόσφυγα από τη Συρία, που βρέθηκε νεκρό  το πρωί της Κυριακής, σε σκηνή στον καταυλισμό μεταναστών και προσφύγων στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, παρά το γεγονός ότι οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν ότι το κοριτσάκι αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

  Η ιατροδικαστική εξέταση της Δευτέρας δεν απέδειξε την ύπαρξη της ανίατης αρρώστιας στην οποία αναφέρονταν οι γονείς, αντίθετα, απεδείχθη μια μεγάλη ατροφία του εγκεφάλου του μικρού παιδιού καθώς και ένα βαθύ επουλωμένο έγκαυμα στο τριχωτό της κεφαλής. Όλα αυτά οδηγούν σε ενδείξεις, σύμφωνα με πηγές της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, ότι το παιδί πέθανε από επιπτώσεις χρήσης όπλων χημικού πολέμου στη Συρία απ’ όπου κατάγεται.

  Φως στα ακριβή αίτια θα ρίξει η παραπέρα ιστολογική εξέταση του εγκεφάλου του άτυχου παιδιού.
  Ας σημειωθεί, ότι το πεντάχρονο κοριτσάκι με την οικογένειά του (τους γονείς του και τα πέντε αδέλφια του), είχαν περάσει στη Λέσβο από τα απέναντι τουρκικά παράλια την περασμένη Τρίτη, 3 Οκτωβρίου.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk