• Αναζήτηση
 • Εκδήλωση στη Ναύπακτο για τον εναλλακτικό τουρισμό

  Με τον αριθμό των συμμετεχόντων να είναι μεγαλύτερος από αυτόν της περσινής έκθεσης, σύμφωνα με τους διοργανωτές,

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Με τον αριθμό των συμμετεχόντων να είναι μεγαλύτερος από αυτόν της περσινής έκθεσης, σύμφωνα με τους διοργανωτές, ξεκινά την Παρασκευή στην πόλη της Ναυπάκτου η εκδήλωση για τον εναλλακτικό τουρισμό NOSTOS 2017. Η συνεδριακή εκδήλωση που θεωρείται η μοναδική για τον συγκεκριμένο τομέα θα πραγματοποιηθεί σε ειδικό εκθεσιακό χώρο στην πόλη της Ναυπάκτου στις 13-16 Οκτωβρίου 2017.
  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών η NOSTOS 2017 διοργανώνεται από το Δήμο Ναυπακτίας, στην περιοχή του οποίου έχουν ήδη γίνει σημαντικές επενδύσεις στον τομέα του εναλλακτικού – θεματικού τουρισμού, ο οποίος θεωρείται από τα μεγάλα στοιχήματα για το σύνολο του ελληνικού τουριστικού κλάδου.
  Η φετινή διοργάνωση θα επιδιώξει να συνεχίσει την πετυχημένη πορεία της NOSTOS 2016, της πρώτης έκθεσης αποκλειστικά αφιερωμένης στον εναλλακτικό τουρισμό που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2016.
  Σημειώνεται πως η NOSTOS 2016 συγκέντρωσε το ενδιαφέρον περισσότερων από 7000 επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, 92 εκθετών, 32 hosted buyers από συνολικά 9 χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, Ισραήλ, Ρωσία, Σερβία, Ελλάα και Κύπρο) και 25 ομιλητών στη NOSTOS Conference.
  «Η επιτυχία της NOSTOS 2016 μας δίνει την ώθηση προκειμένου φέτος να κάνουμε το επόμενο βήμα. H πρώτη διοργάνωση μας έδειξε το δρόμο για να συμπληρώσουμε κενά και να εμπλουτίσουμε τη φετινή NOSTOS με εκδηλώσεις και γεγονότα που έχουν ως στόχο την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Η άποψη μας είναι πως ο εναλλακτικός τουρισμός είναι ένας τομέας που μπορεί να δώσει σημαντική ώθηση στις τοπικές οικονομίες περιοχών όπως είναι η Ναυπακτία αλλά και να προσφέρει τη δυνατότητα για αξιοποίηση των ομορφιών όλης της Ελλάδας» είχε σημειώσει κατά την παρουσίαση της διοργάνωσης ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, Παναγιώτης Λουκόπουλος.
  Έντονο ενδιαφέρον υπήρχε για την φετινή διοργάνωση και από hosted buyers, καθώς οι περισσότεροι από όσους είχαν συμμετάσχει στην περσινή έκθεση σκοπεύουν να έρθουν και φέτος, δεδομένων των εξαιρετικών αποτελεσμάτων που είχαν μετά τις συναντήσεις που πραγματοποίησαν στο πλαίσιο της NOSTOS 2016.
  Παράλληλα με την έκθεση και τις Β2Β συναντήσεις, θα υπάρξουν μία σειρά από εκδηλώσεις, το πρόγραμμα των οποίων οριστικοποιείται αυτή την περίοδο.
  Μία σημαντική καινοτομία είναι η διοργάνωση του NOSTOS Forum, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου και έχει ως στόχο να αποτελέσει το διεθνές ετήσιο βήμα επιμόρφωσης, ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων για τον ειδικό και εναλλακτικό τουρισμό κάθε μορφής. Απευθύνεται  στους φορείς διαχείρισης προορισμών, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους επαγγελματίες και σκοπός του είναι η ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών καθώς και η παρουσίαση των τάσεων στον κλάδο. Μεταξύ άλλων, κεντρικοί ομιλητές στο NOSTOS Forum θα είναι οι Μιχάλης Καβαρατζής (Αναπληρωτής Καθηγητής Μάρκετινγκ, Πανεπιστήμιο του Λέστερ), Θεόδωρος Μεταξάς (Λέκτορας, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Εργαστήριο Τουριστικού Σχεδιασμού, Έρευνας και Πολιτικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) και Jordan Liane (European Ramblers Association, Deutscher Wanderverband).
  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσει η ενότητα NOSTOS Food Tourism, η οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον γαστρονομικό τουρισμό και την Ελληνική Κουζίνα. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκδήλωσης, καταξιωμένοι chefs και επαγγελματίες του κλάδου πρόκειται να παρουσιάσουν τις νέες τάσεις στην παραδοσιακή μαγειρική προτείνοντας μοναδικές τοπικές γεύσεις και προϊόντα που παράγονται σε όλη τη χώρα και αποτελούν σημείο αναφοράς για τη μεσογειακή διατροφή.
  Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιούνται δραστηριότητες και επιδείξεις αθλημάτων όπως mountain bike, ιππασία, τοξοβολία και kite surf σε ειδικά διαμορφωμένους εξωτερικούς χώρους της Έκθεσης.
  Η NOSTOS 2017 διοργανώνεται υπό την αιγίδα των υπουργείων Τουρισμού, Εσωτερικών, Ναυτιλίας & Νησιωτική Πολιτικής, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Visitgreece.gr, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Τουρισμού & Τουριστικών Πρακτορείων (fedHATTA), της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού και της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ).
  Κοινωνία