• Αναζήτηση
 • Υπόθεση Λεμπιδάκη: Τα μοιραία λάθη των απαγωγέων

  Στο στόχαστρο της αστυνομίας, σχετικά με την υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, έχουν μπει δύο γυναίκες, οι οποίες, σύμφωνα με ενδείξεις, είχαν περιφερειακό ρόλο στην εξάμηνη ομηρία του.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στο στόχαστρο της αστυνομίας, σχετικά με την υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, έχουν μπει δύο γυναίκες, οι οποίες, σύμφωνα με ενδείξεις, είχαν περιφερειακό ρόλο στην εξάμηνη ομηρία του.

  Οι αρχές, ακόμη, προσπαθούν μέσα από συνδυασμό ευρημάτων και πειστηρίων να ταυτοποιήσουν τους οργανωτές και εκτελεστές της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη, τα ίχνη των οποίων εντοπίστηκαν ύστερα από δύο μοιραία λάθη στα οποία υπέπεσαν.

  Σύμφωνα με το cretalive.gr, το πρώτο έγινε στις 7 Ιουλίου, όταν το κινητό που χρησιμοποιούσαν για τις επαφές με την οικογένεια του θύματος, το πέταξαν όταν αντιλήφθηκαν πως τους ακολουθεί συμβατικό αυτοκίνητο της Ασφάλειας, σε παράδρομο της εθνικής Ρεθύμνου – Ηρακλείου. Λίγες ώρες αργότερα το κινητό εντοπίστηκε σπασμένο και στα εργαστήρια βρέθηκε το αποτύπωμα ενός εκ των συλληφθέντων. Αμέσως, άρχισε η φυσική του παρακολούθηση και καταγράφηκαν όλες οι επαφές που είχε, ακόμη και με σκληρούς κακοποιούς από την περιοχή του Μυλοποτάμου.

  Τέσσερις μέρες αργότερα, στις 11 Ιουλίου, όπως αποκαλύπτεται, ένας από τους απαγωγείς με το ψευδώνυμο Α.Β. επικοινωνεί με την οικογένεια του επιχειρηματία. Το μήνυμα που αποστέλει είναι σαφές: «Ή δίνετε τα λύτρα ή τον σκοτώνουμε… ».

  Το δεύτερο λάθος και το πιο κρίσιμο, που έδειξε το δρόμο στους αστυνομικούς για να εντοπίσουν το κρησφύγετο τους, ήρθε δύο μήνες αργότερα. Με το επιχειρησιακό κινητό που είχαν επαφές με την οικογένεια, τηλεφώνησαν σε κινητό που συνδρομητής εμφανίζονταν ο «Σύλλογος Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου» και είχε ενεργοποιήσει ο 60χρονος μεσίτης. Έτσι, αμέσως ο Π.Χ μπήκε στο στόχαστρο των αρχών.

  Από τη φυσική παρακολούθηση διαπίστωσαν πως επισκεπτόταν τη μάντρα αυτοκινήτων και είχε επαφές με τους υπόλοιπους συνεργούς του. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, που η επιχείρηση ήταν κλειστή, οι αστυνομικοί είδαν τον ιδιοκτήτη να μεταφέρει τρόφιμα στην σοφίτα και έτσι κατάλαβαν πως εκεί κρατούσαν τον 53χρονο επιχειρηματία.

  Ξημερώματα Δευτέρας είδαν κινητικότητα από τους απαγωγείς και φοβήθηκαν μήπως μετακινήσουν τον όμηρο και, έτσι, τις πρωινές ώρες έγινε η επιχείρηση και απελευθέρωσαν τον Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος αρχικά ξέσπασε σε λυγμούς και στη συνέχεια αγκάλιαζε και ευχαριστούσε τους αστυνομικούς αλλά και το γιατρό που τον εξέτασε.

  Κοινωνία