• Αναζήτηση
 • Τον «Φιλόσοφο» και τον «Άκη» αναζητά η ελληνική αστυνομία για την απαγωγή Λεμπιδάκη

  Τα άτομα που σχετίζονται με την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη και τα οποία παραμένουν ασύλληπτα αναζητούν οι αρχές. Στο στόχαστρο οι τέσσερις «επιχειρησιακοί» της απαγωγής και οι συναντήσεις που είχε ο 22χρονος που ξετύλλιξε το κουβάρι της υπόθεσης.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Το προφίλ των ατόμων που σχετίζονται με την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη και παραμένουν ασύλληπτα, επιχειρούν να συνθέσουν οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας που έχουν αναλάβει την υπόθεση και οι οποίοι κατάφεραν να απελευθερώσουν τον κρητικό επιχειρηματία.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία αναζητά τους τέσσερις άνδρες που επιτέθηκαν στον Μιχάλη Λεμπιδάκη την ώρα που οδηγούσε και οι οποίοι τον ακινητοποίησαν και τον απήγαγαν, ενώ επίσης αναζητούνται άτομα που συνέθεταν τον πρώτο πυρήνα της οργάνωσης απαγωγής, ο οποίος διασπάστηκε στην πορεία των μηνών που αυτή κράτησε.

  Την ύπαρξη περισσότερων εμπλεκόμενων στην υπόθεση απαγωγής του 53χρονου επιβεβαιώνουν με τις καταθέσεις του και οι οκτώ μέχρι στιγμής συλληφθέντες, ορισμένοι από τους οποίους δηλώνουν ότι δεν βρίσκονταν από την αρχή στον πυρήνα της οργάνωσης που σχεδίασε και πραγματοποίησε την απαγωγή.

  «Στην απαγωγή δεν μπήκα από την αρχή αλλά δεκαπέντε με είκοσι ημέρες μετά. Τότε ένας γνωστός μου ρωσικής καταγωγής με το όνομα “Γιάννης” που είχε δουλέψει σε εμένα στο παρελθόν ως εργάτης με προσέγγισε λέγοντας μου ότι μπορώ να κάνω μια δουλειά για κάποιον φίλο του Ρώσο και να βγάλω χρήματα. Εγω δελεάστηκα από την πρόταση και δέχτηκα. Κάποιο βράδυ ήρθε στο σπίτι μου ο “Γιάννης ο Ρώσος” με ένα άτομο πιθανόν από τη Ρωσία και μου προσέφερε 100.000 ευρώ για να προσέχω τον Λεμπιδάκη» αναφέρει χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του ο 45χρονος επιχειρηματίας στον αγροτικό τομέα.

  Επίσης, δύο πρόσωπα που αναζητούν οι Αρχές είναι αυτά του «φιλόσοφου» και του «Άκη», με τον πρώτο να είναι ο φύλακας του επιχειρηματία πριν τον 40χρονο Γ.Β. που έχει συλληφθεί και τον δεύτερο να είναι ένα πρόσωπο που κατονομάζει ο ιδιοκτήτης της μάντρας αυτοκινήτων όπου εντοπίστηκε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, και ο οποίος είχε συνομιλήσει στον συγκεκριμένο χώρο με τον 53χρονο επιχειρηματία.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk