• Αναζήτηση
 • Δ. Τσακνής: Η ΕΡΤ κινδυνεύει να μείνει χωρίς πρόγραμμα

  Απαντώντας σε δημοσιεύματα που συνδέουν την απουσία του προέδρου της ΕΡΤ κ Δ. Τσακνή από το ΔΣ της εταιρείας με την έγκριση εκπομπών στο πρόγραμμα το γραφείο του Προέδρου σε σχετική ανακοίνωση τονίζει:

  «Ο τρόπος που διατυπώνεται η συγκεκριμένη είδηση, υποδηλώνει τις προθέσεις του συντάκτη της, ο οποίος μάλλον αδιαφορεί για το γεγονός ότι δε μπορεί να κρύψει τη στόχευσή του».
  Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο κ. Τσακνής «ενημέρωσε 10 ημέρες πριν τη συνεδρίαση ότι θα λείπει τη συγκεκριμένη ημερομηνία και ζήτησε αναβολή ΜΙΑΣ ημέρας, πράγμα που δεν έγινε δεκτό από τον Διευθύνοντα σύμβουλο. Όλες οι αποφάσεις του ΔΣ, ήταν προτάσεις του προηγουμένου ΔΣ και ειδικά του Προέδρου, που έπρεπε απλώς, να εγκριθούν τυπικά. Ανάμεσα σε αυτές τις προτάσεις που ο Διευθύνων επέλεξε μόνο αυτές τις οκτώ, υπάρχουν άλλες εικοσιδύο (ανάμεσα στις οποίες και τέσσερις για μυθοπλασία) που μέχρι σήμερα εκκρεμούν στο γραφείο του, με αποτέλεσμα η ΕΡΤ να κινδυνεύει να μείνει χωρίς πρόγραμμα».
  Στη συνέχεια η ανακοίνωση αφήνει αιχμές σχετικά με απόφαση του ΔΣ σε συνεδρίαση από την «οποία έλλειπε ο πρόεδρος και το μέλος Μιχάλης Γρηγορίου, και μειοψηφούντος του κυρίου Μεταξά, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (αλήθεια τι είδους πλειοψηφία είναι αυτή;) και κάτι που είναι μείζονος σημασίας για τη λειτουργία της ΕΡΤ. Ενοποιήθηκε η επιτροπή προγράμματος με την επιτροπή κοστολογίου. Η ελεγχόμενη επιτροπή, (προγράμματος) για τους μη γνωρίζοντες, συγχωνεύτηκε με την ελέγχουσα (κοστολογίου)».
  Media