• Αναζήτηση
 • Σε ποιες παραλίες της Αττικής απαγορεύεται η κολύμβηση

  Απόφαση βάσει της οποία δεν επιτρέπεται η κολύμβηση σε συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής, εξέδωσε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξαθνός.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Παρακαλώ περιμένετε...
  Απόφαση βάσει της οποία δεν επιτρέπεται η κολύμβηση σε συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής, εξέδωσε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξαθνός.
  Συγκεκριμένα, στην απόφαση αναφέρονται τα ακόλουθα:
  «Α. Πέραν των αναφερομένων στην (στ) σχετική Υπουργική Απόφαση, απαγορεύουμε την κολύμβηση στα θαλάσσια ύδατα  των περιοχών της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία έχουν υποστεί φαινόμενα βραχυπρόθεσμης ρύπανσης, και μέχρι την αποκατάσταση τους, όπως αυτές αναφέρονται ειδικότερα κατωτέρω:
  1.  Από την ακτή κολύμβησης πλησίον της σχολής Ναυτικών Δοκίμων ( Ακτή Θεμιστοκλέους 334) μέχρι και την παραλία της Φρεατίδας
  2. Στις ακτές κολύμβησης της περιοχής «Βοτσαλάκια»
  3.  Σε όλες τις ακτές κολύμβησης  του Δήμου Αλίμου
  4. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης  του Δήμου Παλαιού Φαλήρου
  5. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης  του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης
  6. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης  του Δήμου Γλυφάδας.
  Β.  Επισημαίνεται η ανάγκη σήμανσης από τους υπεύθυνους των πραναφερόμενων ακτών κολύμβησης με ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε αφού ενημερωθούν από τις αρμόδιες Δ/νσεις Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικών Ελέγχων να τοποθετήσουν απαγορευτικές πινακίδες στα σημεία που κρίθηκαν ακατάλληλα για κολύμβηση. Οι Λιμενικές Αρχές παρακαλούνται για την επιτήρηση των σημείων αυτών, ώστε οι πινακίδες να τοποθετούνται σε κατάλληλα  σημεία και να μη καταστρέφονται.».
  Κοινωνία