• Αναζήτηση
 • Βενιάμης: Ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής ναυτιλίας

  «Οι παραδοσιακοί στενοί δεσμοί της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας με την βρετανική πρωτεύουσα παραμένουν ισχυροί και το Λονδίνο θεωρείται ακόμη από πολλούς Έλληνες συναδέλφους του "το δεύτερο σπίτι τους"».

  ΤοΒΗΜΑ Team
  «Οι παραδοσιακοί στενοί δεσμοί της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας με την βρετανική πρωτεύουσα παραμένουν ισχυροί και το Λονδίνο θεωρείται ακόμη από πολλούς Έλληνες συναδέλφους του «το δεύτερο σπίτι τους»».
  Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης κατά την επίσκεψη του στο Λονδίνο κατόπιν πρόσκλησης της βρετανικής πλευράς με την ευκαιρία της London International Shipping Week.
  Ο κ. Βενιάμης είχε νέα διμερή συνάντηση με τον αρμόδιο για τη ναυτιλία Υφυπουργό, κ. John Hayes και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση κύριο θέμα των συζητήσεων ήταν η κοινή πεποίθηση των δύο πλευρών για την ανάγκη διατήρησης και περαιτέρω ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής ναυτιλίας.
  «Δεδομένης της μακράς ναυτιλιακής παράδοσης των δύο κρατών, υπήρξε πλήρης συμφωνία απόψεων σχετικά με τις παραμέτρους που έχουν καθοριστικό ρόλο για την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας, ιδιαίτερα στη σύγχρονη εποχή με τον δριμύ ανταγωνισμό από κράτη της Ασίας με ισχυρά ναυτιλιακά κέντρα που επιπλέον προσπαθούν να προσελκύσουν ναυτιλίες άλλων κρατών» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΕΕ.
  Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο θέμα του ναυτικού επαγγέλματος και της ανάγκης για αναβίωση της ναυτοσύνης, ώστε να εξασφαλισθεί η συνέχιση της τεχνογνωσίας στα δύο έθνη.
  Τέλος συνεφωνήθη να συνεχισθεί ο εποικοδομητικός διάλογος ενόψει και των διαπραγματεύσεων για το Brexit.
  Κοινωνία