• Αναζήτηση
 • «Αγωγός καλής ενέργειας» για το περιβάλλον

  Ως καλός γείτονας και «αγωγός καλής ενέργειας», ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ AG) συνεχίζει να στηρίζει τις κοινότητες που τον φιλοξενούν.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Ως καλός γείτονας και «αγωγός καλής ενέργειας», ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ AG) συνεχίζει να στηρίζει τις κοινότητες που τον φιλοξενούν. Αυτό θα γίνει και στην Ελλάδα μέσα από τη συνεργασία του Ιδρύματος Μποδοσάκη, ενός από τους σημαντικότερους κοινωφελείς οργανισμούς της χώρας. Αντικείμενο της συνεργασίας τους θα είναι ο εντοπισμός, η προετοιμασία, η υλοποίηση και η παρακολούθηση κοινωνικών και περιβαλλοντικών δράσεων στην Ελλάδα.
  «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που εγκαινιάζουμε ακόμη μία σημαντική συνεργασία για την υλοποίηση του εθελοντικού προγράμματος κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων του ΤΑΡ. Συνεργαζόμαστε στενά με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και τα έμπειρα στελέχη του, προκειμένου να πραγματοποιήσουμε πρωτοβουλίες που θα έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα και το μέλλον των κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας, με οφέλη για όλες τις επηρεαζόμενες κοινότητες» σημειώνει μεταξύ άλλων η διευθύντρια του ΤΑΡ για την Ελλάδα, κυρία Κατερίνα Παπαλεξανδρή.
  Οι πρωτοβουλίες που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη ή πρόκειται να υλοποιηθούν άμεσα μέσω της συνεργασίας ΤΑΡ-Ιδρύματος Μποδοσάκη εντάσσονται στο γενικότερο πρόγραμμα κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων του ΤΑΡ, εστιάζοντας σε δράσεις που υποστηρίζουν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις τοπικές κοινωνίες κατά μήκος της όδευσης του αγωγού, ενισχύουν τα μέσα βιοπορισμού για τους κατοίκους των περιοχών αυτών, βελτιώνουν δεξιότητες και ικανότητες μέσω εκπαίδευσης και επιμόρφωσης και συμβάλλουν στη βελτίωση της περιβαλλοντικής διαχείρισης, με έμφαση στη διατήρηση της βιοποικιλότητας.
  «Αποστολή του Ιδρύματος είναι να δημιουργεί προστιθέμενη αξία για την κοινωνία, θέτοντας τη γνώση και την εμπειρία των στελεχών του στη διαχείριση έργων με κοινωφελή χαρακτήρα. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την ευκαιρία που θα έχουμε, μέσω της συνεργασίας μας με τον ΤΑΡ, να στρέψουμε το βλέμμα μας στη Βόρεια Ελλάδα, σε μια περιοχή με ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις, και να συμβάλλουμε ώστε οι δράσεις που θα υλοποιηθούν εκεί να δημιουργήσουν το μέγιστο αντίκτυπο για τις τοπικές κοινωνίες» δήλωσε από την πλευρά του ο Γραμματέας του Ιδρύματος Μποδοσάκη, κ. Σωτήρης Λαγανόπουλος.
  Η συνεργασία ΤΑΡ – Ιδρύματος Μποδοσάκη εντάσσεται στο πλαίσιο του εκτεταμένου Προγράμματος Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων, συνολικού προϋπολογισμού €32 εκατ., που ο TAP έχει εθελοντικά δεσμευθεί να υλοποιήσει και στις τρεις Περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας από όπου διέρχεται ο αγωγός.
  Βασικός στόχος των επενδύσεων αυτών είναι να υποστηρίξουν το σύνολο των τοπικών κοινοτήτων που επηρεάζονται από το έργο. Για την επιλογή τους, ο ΤΑΡ συνεργάζεται με τους κατοίκους των περιοχών αυτών, τις αρμόδιες αρχές και άλλους τοπικούς φορείς – πάντα με άξονα την ουσιαστική προσφορά και βιωσιμότητα κάθε δράσης.
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk