Eurobasket 2017
Α’ Ημιτελικός ΕΡΤ2, 21.30
Ισπανία – Σλοβενία
Ξένες ταινίες
«The prince»
STAR, 21.00
O Πολ (Μπρους Γουίλις) είναι μηχανικός αυτοκινήτων και ζει σε μια μικρή πόλη στην Πολιτεία του Μισισιπή. Η κόρη του Μπεθ σπουδάζει σε άλλη πόλη αλλά λίγες μέρες προτού επιστρέψει στο πατρικό της, ο Πολ χάνει κάθε επικοινωνία με την κόρη του. Ανήσυχος αποφασίζει να πάει να τη βρει και σύντομα διαπιστώνει πως έχει μπλέξει στο κύκλωμα ενός μεγαλεμπόρου ναρκωτικών. O Πολ όμως έχει το δικό του σκοτεινό παρελθόν καθώς υπήρξε ένας εκτελεστής που αποσύρθηκε πριν από 20 χρόνια όταν αντί να σκοτώσει τον Ομάρ, σκότωσε την οικογένειά του. (ΗΠΑ / Αγγλία, 2014, 86′)

«Ο λόγος του βασιλιά» (The king’s speech)
ΣΚΑΪ, 23.00
Ο τραυλισμός εμποδίζει τους λόγους του βασιλιά Γεωργίου Στ’ της Αγγλίας (Κόλιν Φερθ), αλλά ο λογοθεραπευτής του (Τζέφρι Ρας) έχει τις δικές του μεθόδους αντιμετώπισης. Διασκεδαστική αντιμετώπιση της Ιστορίας από τον Τομ Χούπερ, σε μια ταινία που κέρδισε 4 Οσκαρ –ταινίας, σκηνοθεσίας, Α’ ρόλου (Φερθ) και σεναρίου. (ΗΠΑ / Αγγλία, 2010, 102′)

«Τίγρης και δράκος» (Crouching tiger, hidden dragon)
MEGA, 23.50
Η μοίρα δύο γυναικών και ικανών πολεμιστριών μπλέκεται. Την εποχή της Δυναστείας των Τσινγκ, στην Κίνα του 19ου αιώνα, η μία αγωνίζεται να ξεφύγει από τα δεσμά της καταπιεστικής κοινωνίας που ζει, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει την οριστική παύση των αριστοκρατικών προνομίων της και την απαρχή μιας περιθωριακής αλλά γεμάτης πάθος ζωής. Η άλλη επεδίωκε ανέκαθεν τη δικαιοσύνη και την τιμή και αργεί να συνειδητοποιήσει τις επιπτώσεις μιας ανεκπλήρωτης αγάπης. Τα παιχνίδια της μοίρας και ένα πολύτιμο σπαθί τις οδηγούν σε μια βίαιη και απρόβλεπτη δοκιμασία. (Kίνα, 2000, 118′)

HeliosPlus