SOS εκπέμπουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κιλκίς. Παρουσιάστηκε νέα μηχανική βλάβη στο στεγνωτήριο των πλυντηρίων του Νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να σπάσει σωλήνας, υψηλής πίεσης, μεταφοράς ατμού θερμοκρασίας 160o C, να υπάρξει διαρροή ατμού και να κινδυνεύσουν ζωές εργαζομένων.

Την παραπάνω καταγγελία κάνουν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Μιχάλη Γιαννάκο, η μηχανική βλάβη παρουσιάστηκε στις 7 Σεπτεμβρίου στο ένα από τα τρία στεγνωτήρια. «Ξαφνικά αναπηδούσε (μήπως είναι η πρώτη φορά;) με μεγάλη ταχύτητα», σημειώνει.
Και συνεχίζει: «Από τις αναταράξεις μετακινήθηκε από το μέρος που είχε τοποθετηθεί, αν και ζυγίζει πάνω από 500 κιλά. Το αποτέλεσμα ήταν να κοπεί ο σωλήνας υψηλής πίεσης μιας ίντσας μεταφοράς ατμού. Η θερμοκρασία του ατμού που μετέφερε ο σπασμένος σωλήνας ξεπέρναγε τους 160οC. Στο χώρο των πλυντηρίων υπήρξε μεγάλη διαρροή ατμού και έκαιγε ο τόπος. Επίσης ατμός με υψηλή θερμοκρασία πέρασε στο διάδρομο του κτιρίου στο οποίο στεγάζονται τα Εξωτερικά Ορθοπεδικά Ιατρεία. Εκείνη την ώρα υπήρχαν εκεί ασθενείς και συνοδοί. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και το προσωπικό του πλυντηρίου, οι ασθενείς και οι συνοδοί στο διάδρομο του κτιρίου αντιμετώπισαν λιποθυμικές τάσεις. Η υψηλή πίεση θα μπορούσε να σκοτώσει με τη δύναμη που είχε ανθρώπους εάν βρίσκονταν στην ακτίνα της διαδρομής της πίεσης του σπασμένου σωλήνα. Επίσης ο ατμός υψηλής θερμοκρασίας θα μπορούσε να προκαλέσει εγκαύματα σε ανθρώπους, κυρίως προσωπικό του πλυντηρίου».